Anlamsız yer yasağı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
1
Daha fazla  
Bugün gelen yeni bir kural ile bir şey öğrendim. Kullanıcılar bulundukları konumlar yerine gerçekte olmayan yerler yazıyormuş. Bunun uygun olmadığı düşünülüp, yasaklanmış.

Konu ile ilgili açıklama:
yeni kurallar.png

İşleyişin sağlanabilmesi, belli bir kalite algısı oluşturulması, anlaşılır olmak gibi birçok nedenle bazı kuralların olması gerekli elbette. Bazı kurallar da var ki, konunun kendisinden saçma.

Kullanıcı adı olarak ''Recep Baltaş'ı Seven İnsan'' gibi bir kullanıcı adı alınabiliyor ama bulunduğun yere Recep Baltaş'ın yanı yazılamıyor. Midgardian diye kullanıcı adı alabiliyorum ama bulunduğum yere Midgard yazamıyorum. Samsun Çarşamba'da yaşan bir insan, konum olarak Antalya Konyaaltı veya ABD Kentucky yazabiliyor. Kişi orada olmamasına rağmen bunlar gerçek yerler.

Aynı şekilde normalde kullanmıyor olmama rağmen denemek amacıyla, ''Uluslararası Uzay İstasyonu'' yazdım konumuma. Gerçek bir yer olmasına karşın orada olamayacağıma emin olan sevgili yetkili, yetkisini kullanarak banladı tabii. :)

uyarı.png

Tüm bunlardan sonra Recep Baltaş'ı Seven İnsan'ın başına bir şey gelirse sorumlusu benim. Hatta Little Cat kullanıcı adlı arkadaşa da, sen gerçekten küçük bir kedi değilsin diye ban atılırsa üzülürüm. Kurallar böyle işliyor gibi. Üstüne aksayan yanlar belirtilince, burada ters bir şeyler var sahiden demek yerine daha katı kurallar gelebilir gibi hissediyor insan.

Her yaştan kullanıcının olduğu, doğal olarak yasalardan da bağımsız olamayacak bir yerde her şeyin her yere yazılamayacağı bariz. Bu konu konum, kullanıcı adı, imza, konu başlıkları ve içerikleri dahil her yer için geçerli. İşleri biraz daha kolaylaştırma adına kullanıcıların bu tarz konularda sıkılması, ''hizaya'' getirilmeye çalışılması can sıkıcı.

Bu durumda kullanıcı ya gerçekçi ve tutarlı açıklamalar görmek istiyor ya da ufak tefek oynama alanlarına müsaade edilmesini bekliyor.

Daha önce de belirttiğim gibi daha önce kullanmadığım çok da umursamadığım bir alan, bazı kullanıcılar için önemli. Konu hakkında bir düzeltme beklediğimi belirtmek isterim.

Son düzenleme:
Merhaba,

Kullanıcıların isimleri kendilerine özeldir ve uygunsuz olabilecek bir isim bulunmadığı sürece kullanılabilir. Kullanıcılar kendi isimlerini beğenmedikleri ya da değiştirmek istedikleri takdirde 6 ay sonra talep göndererek değiştirebilirler. Daha önce alınmış ancak şu an uygun görülmeyen isimlerde de kullanıcının isminin değiştirilmesi isteniyor. Uygunsuz isimler zaten onaylanmıyor.
Hatta Little Cat kullanıcı adlı arkadaşa da, sen gerçekten küçük bir kedi değilsin diye ban atılırsa üzülürüm. Kurallar böyle işliyor gibi.
Hayır kurallar böyle işlemiyor. Daha önce de belirtildiği gibi, kişi isimleri kullanıcıya özeldir ve uygunsuz olmadığı sürece kullanılabilir.
Kullanıcı adı olarak ''Recep Baltaş'ı Seven İnsan'' gibi bir kullanıcı adı alınabiliyor ama bulunduğun yere Recep Baltaş'ın yanı yazılamıyor. Midgardian diye kullanıcı adı alabiliyorum ama bulunduğum yere Midgard yazamıyorum. Samsun Çarşamba'da yaşan bir insan, konum olarak Antalya Konyaaltı veya ABD Kentucky yazabiliyor. Kişi orada olmamasına rağmen bunlar gerçek yerler.
Kimsenin gerçek olarak nerede yaşadığını bilemeyeceğimiz için yer kısmına girdiği gerçek ve doğru kabul edilen yer isimleri onaylanabilir. Kişi Ankara'da yaşamıyor olmasına rağmen bölgesine Ankara girmesi kendi sorumluluğunda. Gerçek ve dünya üzerinde bir yer olduğu için onaylanabilir.
Aynı şekilde normalde kullanmıyor olmama rağmen denemek amacıyla, ''Uluslararası Uzay İstasyonu'' yazdım konumuma. Gerçek bir yer olmasına karşın orada olamayacağıma emin olan sevgili yetkili, yetkisini kullanarak banladı tabii.
Uluslararası Uzay İstasyonu gerçek bir yer olmasına rağmen dünya üzerinde yer almadığı için konum bilgisine bunu girmek sistemi amacı dışında kullanmak oluyor. Yer bilgisinin amacı bu değil. Kullanıcı girmek istiyorsa kendi bölgesini veya yaşadığı yeri girebilir. Bu kısımdaki ufak düzenlemelere müsaade edildiğinde uygunsuz şeylerin yazıldığını gördük. O sebeple böyle bir karar aldık ve artık sadece gerçek ve dünya üzerinde yer alan yer bilgileri girilebiliyor.

Yazdığım şeyin ana fikrini hiç anlamadığınızı düşünüyorum. Cümleleri ayrı ayrı seçerek cevaplamak bunun net bir göstergesi. Yer bilgisinin amacının ne olduğu sizin tarafınızda da çok belirgin değil gibi. Gerçek konum belirtilmediği sürece, oraya ne yazıldığı bir şey değiştirmiyor. Gerçek konum belirtmenin de pratikte forum için pek bir anlamı yok zaten. Uygunsuz şeyler yazı yazılabilen her yere yazılıyor ve bir karşılığı var. Buna özel bir kısıtlamanın anlamsızlığına, yine son derece anlamsız bir cevap verildi. Forumun onca niteliğine karşılık, bazı kural ve yanıtlar şaşırtıyor gerçek anlamda.

Kullanıcılar bu tarz yerleri kendi isteklerine göre düzenleyebildiklerinde bunun zaman zaman suistimal edildiğini gördük. Bu kararın alınmasının asıl sebebi budur. Yer kısmı bundan sonra yetkili incelemesine geliyor ve sadece uygun olduğu sürece onaylanıyor.

Bu konudaki anlayışınız için tüm üyelerimize teşekkür ederiz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı