Anne baba kediden farklı renkli yavru doğdu

Daha fazla  
Merhaba;

Bugün scottish fold cinsi kedim ilk doğumunu yaptı. 6 adet yavru dünyaya geldi 🤩 fakat merak ettiğimiz ama anlam veremediğimiz konu şu, anne kedi (benim kedim) gri baba kedi beyaz olmasına rağmen 6 adet kediden sadece 1 tanesi gri, diğer 5 tanesi siyah beyaz çıktı. Yavruların anne babadan farklı bir renk olma ihtimali var mı?

Not: Baba british fold cinsi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Babanın geni siyahtır belki. Şöyle bir ihtimal olabilir. Babasının babası siyahtır ama doğan baba gri renklidir. Kısaca babasın babasından alıyor genleri.

1715340762021.png

Çok anlaşılır yapamadım. Kısaca genlerden dolayı ve anne babalarının eskiden aldığı genlere bağlı bir şey. Ben tamamen olasılıklara göre yaptım.

Son düzenleme:
Baskın gen, çekinik gen, çaprazlama, bu tarz konulara baktığımızda evet olabilir.

Soydan kaynaklı olma ihtimali var yani.

Babanın geni siyahtır belki. Şöyle bir ihtimal olabilir. Babasının babası siyahtır ama doğan baba gri renklidir. Kısaca babasın babasından alıyor genleri.

Eki Görüntüle 2191764
Çok anlaşılır yapamadım. Kısaca genlerden dolayı ve anne babalarının eskiden aldığı genlere bağlı bir şey. Ben tamamen olasılıklara göre yaptım.

Yani baba kedinin soyu ya da benim kedimin soyunda siyah renkli bir kedi var ise ondan gelme ihtimali var.

Soydan kaynaklı olma ihtimali var yani.

Yani baba kedinin soyu ya da benim kedimin soyunda siyah renkli bir kedi var ise ondan gelme ihtimali var.
Evet öyle. Siyah gen baskındır ama gri doğmuştur. Sonra onun genini almıştır. Bizim kedide de öyle olmuştu. 5 tane doğurmuştu 4 tanesi gri 1 tanesi sarı siyah karışımı. Rengi ilk çok kötüydü ama rengi açılınca mükemmel bir şey çıktı ortaya.

Evet öyle. Siyah gen baskındır ama gri doğmuştur. Sonra onun genini almıştır. Bizim kedide de öyle olmuştu. 5 tane doğurmuştu 4 tanesi gri 1 tanesi sarı siyah karışımı. Rengi ilk çok kötüydü ama rengi açılınca mükemmel bir şey çıktı ortaya.

Anladım, teşekkür ederim. Benim için renginin hiçbir önemi yok can candır. Sadece erkek tarafının sorun çıkarabilme ihtimaline karşı öğrenmek istedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı