Anne baskısından nasıl kurtulunur?

Sukur sukur nereye kadar? Senin hayatini zindan eden insana karsi sen sevgi besler misin? Tamam, dogurdu seni ama belki sen dogmak istemedin hiç, sana kimse sormadi "dogmak ister misin?" Diye. Her seye sukur etmeyin, birazcikta isyan edin.

Zindan değil sizin iyiliğinizi düşünüyor 7/24 PC başında oturmak iyi bir şey değil.
 
Zindan değil sizin iyiliğinizi düşünüyor 7/24 PC başında oturmak iyi bir şey değil.
Tamam, konuyu acana bilgisayar hakkinda kizabilir fakat ablasina zorla test cozdurup dersler hakkinda baski yapmasi? Insan kendi gelecegini yonlendirmeli. Belki kendisi doktor, avukat olmak istemiyor, belki blogger olup kendi hayatini paylasmak istiyor? Insanlari zorla bir kaliba sokmak eski kafalilik ve cahilliktir.
 
Ders notlarını yükseltirsen muhtemelen bırakırlar. Sanırsam 40-55 sınırında geziniyorsun gibi geldi. Annenin huyuna git. Hata neden kadında olsun? Ders çalışmıyorsun belli ki. Kadın da geleceğini düşünüyor. Bu tabi yaşının kaç olduğuna göre değişir. 10-11-12 falansan kesinlikle sal bilgisayarı.
 
Sukur sukur nereye kadar? Senin hayatini zindan eden insana karsi sen sevgi besler misin? Tamam, dogurdu seni ama belki sen dogmak istemedin hic, sana kimse sormadi "dogmak ister misin?" diye. Her seye sukur etmeyin, birazcikta isyan edin.
Bu yanlış bir düşünce. Evet o zaman kim isterdi dünyaya gelmeyi ? Kimseye sorulmadı dünyaya gitmek istiyor musun diye. Sadece sana değil. Herkesin kendine göre derdi var. Aşağıya bakarsan görürsün ve haline şükür edersin. Benim babam beni 20 yaşımda dövdüğünü bilirim. Ama 3 senedir babam yok. Keşke olsaydı da dövseydi. Yokluğu çok koyar demedi deme. Annendir ne yapsa doğrusun diyeceksin. Hatasını elbet varsa birgün anlar. Zamana bırak bazen.
 
Aşağıya bakarsan görürsün ve haline şükür edersin.
Sukur etmek sacmaliktan ibaret. Neden elimdekilerle yetineyim daha fazlasini kazanabilirken? Ben baskici bir ailede buyumedim ve arkadaslarimin cokca baskiya maruz kaldigini gordum. Bu rahatlikta buyumus birisi olarak kendimi arkadaslarimdan daha fazla gelistirdim. Onlar test cozerken ben bilgisayari ogrendim, bilgisayar bolumunu kazandim. Onlar KPSS'lerde, TYT'lerde hayatlarini curutecekken onlarin sinava girdigi yasta belki de onlardan daha fazla para kazanacagim.

Annendir ne yapsa doğrusun diyeceksin.
Bu daha da yanlis bir dusunce cunku anneniz bir melek veya Tanri degil, her yaptigi sey dogru ve muthis olamaz. Annem yanlis yaptiysa ona yanlis derim, dogrudur demem. Yarin obur gun kardesimi satmaya calistiginda "annemdir dogrudur" dersem bende onun seviyesine dusmus olurum. Hatasini bir gun anlar fakat o zaman icinde bir cok kisinin hayatini berbat etmis olur, bunun onune gecmedigim icin sorumlusu yine ben olurum.
 

Geri
Yukarı