Anne kedi yavru kediyi istemeyip terketti

Öyle çat diye söylenir mi yumuşatsaydın biraz kalpten gidecektim.
Ne yapacaktı öncesinde 1 paragraflık giriş metni mi hazırlayacaktı.

Ben de yeni doğmuş dışlanmış yavru kediyi eve aldım. Ertesi sabah ilk iş veterinere götürmek oldu şuan 3 aylık ama o zamanları hatırladıkça ölüp ölüp diriliyorsun. Gece uyumak yok 2 saatte bir kalkıp biberon ile sütünü hazırlayıp veriyorsun ve işetiyorsun kafadan 20-25 dk da o gidiyor.

@kino Bu bağlamda seni çok iyi anlıyorum. Düşün ben doğar doğmaz bakmaya başladım 🙂
Kedi bakmak zahmetli iştir bakamayan almayacak. Aşısı, vitamini, kedi kumu derken masraf da çıkıyor.
 
Pek olası görünmese de birisi temasta bulundu mu? Bulunduysa bir daha bakmaz o yavruya. Geceyi mümkünse evinizde geçirsin. Götürebilirseniz de yarın veterinere götürün.
20 senedir kediler ile iç içeyim, 15 senedir kedi besliyorum ve hatta çalıştığım iş yerinde bile kedi beslemiş biriyim. Böyle bir durum söz konusu değil, kulaktan dolma bir bilgi. Bir kedi yavrusunu terk edecekse ediyor, bunun kedi yavrusuna dokunup dokunmamak ile alakası yoktur. Onlarca kedi yavrusuna dokundum, annesi yine gelip yavrusunu alıyor.
 
@Onur Altuğ Sever Yazdıklarına ek olarak ben de bir şey ekleyeyim ;

Kediler bazen 2 sebepten ötürü yavruyu geçici olarak bırakır. Hemen bıraktı diye almak doğru değildir bu sebepler yemek bulmak veya güvenli bir alan bulmaktır. Kedi acıkmıştır yavrualra süt verebilmesi için kendi de yemesi lazım etraftan yiyecek bulmaya gidebilir veyahut yavrular çok sıkıntılı bir yerdedir güvenli bir alan keşfi için kedileri bırakabilir. Bazen 2 saat 2 buçuk saat sürer.

Kediyi hemen almayın, bekleyin. Terkin anlaşılması en iyi gece anlaşılır. Yavru kedi gece 12-1 gibi aynı yerde veya oraya yakın yerde ciyaklıyorsa annesi terk etmiştir o vakit almak daha uygun olur.
 

Geri
Yukarı