Anne kedi, yavrusunu neden terk eder?

King Dad

Picopat
Katılım
13 Mart 2022
Mesajlar
133
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
Binanın önünde 4 tane yavu var. 1 ya da 1 buçuk aylıklar. Anneleri terk etmiş. 2-3 gündür görmüyorum annelerini. Acaba neden böyle hemen terk etti? 3-4 ay sonra terk etmeleri gerekmiyor mu?
 
Birkaç sene önce ben de böyle bir durumla karşılaşmıştım. Anne kedi henüz 1-1.5 aylık yavrularını bırakıp gitmişti ama sanırım hastaydı çünkü çok zayıftı ve sürekli yorgun gözlerle bakıyordu. Belki sizin durum da böyle bir şey olabilir.
 
Yani hocam 2 3 gündür yavrularının yanında olmaması normal mi?
Normal değil fakat belki sizin baktığınız anlara denk gelmemiştir diye dedim. Ne sıklıkla kontrol ediyorsunuz? Eğer sık sık kontrol etmenize rağmen ortalıkta yoksa terk etmiştir fakat sokak kedileri gezer önce kendi için sonraki süreçlerde yavrularına yiyecek bulmak için.
 
Binanın önünde 4 tane yavru var. 1 ya da 1 buçuk aylıklar. Anneleri terk etmiş. 2-3 gündür görmüyorum annelerini. Acaba neden böyle hemen terk etti? 3-4 ay sonra terk etmeleri gerekmiyor mu?
Bir buçuk aylık ise normal, sandığınız kadar küçük değiller. Anne kediler yavrularını doğururken de eğer yavru çok cılız veya hasta ise bırakırlar. Çünkü o yavrunun hayatta kalamayacağını hissederler ve sütlerini diğer sağlıklı yavruları arasında bölüştürmeyi tercih ederler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı