Anne kedi yavrusunu yer mi?

Güçsüz ve çelimsiz yavrularını yiyebilirler. Ölü doğduğu zaman da yemeleri normal, onun dışında yemezler. Bu doğada normal bir durum, güçsüz yavrusunu yuvadan gagasıyla atıp ölüme terk eden kuşlar bile var. Kedilerde de benzer olay var.
 
Yiyorsa da yaygın değil. Başka erkek kediler yer deniyor senelerdir, kaç senedir kedi bakıyorum hiçbir erkek kedi yeltenmedi bile. Nadirdir yani öyle bir şey. Büyük ihtimal köpek öldürmüştür o hayvancağızı, annesi de başında bekliyordur.
 
Arkadaşlar, bugün akşam sokakta yavru kedi ölmüş başı yok ve annesi yanındaydı. Araba mi çarptı yoksa kedi yavrusu mu yedi?
Kediler yavruları yer ama nasıl yer, doymak için değil. Diyelim ki bir anne 4 yavru doğurdu 3 tanesi sağlıklı birisi hasta doğru. Anne zaten bunu içgüdüsel olarak anlar, yavrunun kafasına ağzı ile müdahale ederek etkisiz hale getirir diyelim. Yeme hadisesi budur, sebebi ise zaten öleceğini bildiği hasta yavru ile zaman kaybetmek istemez. Sütünü ona vermez diğer 3 yavruyu hayatta tutmaya çalışır.
 
Gözleri görmeyen bir yavru kedim vardı annesi gece yemiş. Sabah baktığımda yavrunun yarısi yoktu. Sonra yavruyu almaya çalışırken biraz daha ısırdı yanımda. Çok kötü bir his yavrunun annesi tarafindan yanimda yenilmesi...
 
Yer, defalarca kez denk geldim, sadece kedi değil köpekte yer diğer canlılar da. Ayrıca bu duruma engel olmak doğaya karşı çıkmaktır, müdahale etmeyin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı