Annem evden gitmemi söyledi, babam da gelme yanıma dedi

Eğer anneniz yine kabul etmezse olay babanıza kalır o da kabul etmezse artık sizi çocuk esireme yerlerine bırakırlar yaşınızda 18'den küçük olduğu için ama anneniz sizi affeder bir anlık sinirdir o
Bi anlık sinir değil baya para falan verdi valizini topla sabah gidiyorsun bu evden diyor.
 
Anlıyorum anlık sinirle demiş olabilir eğer ciddiyse yapacak pek birşeyiniz yok. Ya polise gideceksiniz ya da bir yakınınızda kalacaksınız yasak olmasaydı parkda vs kalabilirdiniz ama yapacak bir şey yok özür dileyebilirsiniz annenizden kalacak başka yeriniz olmadığını belirtin. Konuşmazsanız kimse sizi anlayamaz. Umarım dilediğiniz olur.
Hocam yasak olsa da olmasa da, 16 yaşında ki bir insanın parkta kalmasını kimse istemez bence. @İshak csgo Sizde arkadaşların dediği gibi, annenizden özür dileyin durumu güzelce izah edin.
 
Kanun önünde kimse "Çocuğum 16 yaşında, ben ona bakmak istemiyorum." diyerek yurda falan veremez, ki sizi evden atmaya hakkı yok. Velayetiniz o kişide olduğu sürece, siz bir yetişkin olana kadar size bakmak zorunda. Esirgeme kurumunda vesaire kalmazsınız, velayet yetkileri hak sahibinin değil çocuğun yararına bir haktır. Yasa karşısında şu an siz haklı durumdasınız yani, sizi esirgeme kurumuna, yurda veremezler.
Velayet, başkası yararına bir haktır. Bu başkası da çocuktur. Çocuk ergin olana kadar hatta bazı durumlarda (kısıtlılık hali) ergin olduktan sonra da bakıma, korunmaya, yetiştirilmeye, eğitilmeye, mallarının korunmasına, temsil edilmeye ihtiyaç duyar ki çocuğun bu tür ihtiyaçlarını karşılamak için sevk edilen velayet, çocuğun menfaatine olan bir haktır. Anne ve baba çocuğun yararına çalışan kanuni temsilcilerdir. Çocuğun yararının korunması ve çocuğun menfaatlerine göre hareket edilmesi velayete hâkim temel ilkelerdendir. Nitekim HGK. da vermiş olduğu bir kararda, velayet ve kişisel ilişkiye yönelik düzenlemelerde öncelikle çocuğun bedensel ve zihinsel gelişmesinin, yararının göz önünde bulundurulması gerektiğini vurgulamıştır.
Umarım bakındığım kaynak yanlış değildir, hukuk okuyan birisi varsa daha da yardımcı olabilir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı