Annem rahim kanseriymiş

MakeMyDay

Hectopat
Katılım
5 Haziran 2019
Mesajlar
1.841
Çözümler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Uluslararası Ticaret
Merhaba Technopat ailesi,

Başlıktan da görüldüğü gibi durum son derece ciddi.
Benden gizleniyordu ama öğrendiklerimi hatta nasıl karmaşık bir şekilde kafamda oturduğunu anlatacağım.
Annem idrarını tutamıyordu ve geldiği gibi tuvalete gidip ihtiyacını karşılaması gerekiyordu. Bir hastalık olduğu belliydi.
Öyle bir ameliyat olunacak bu yüzden gibi durumlar oldu. Sonra ise bir hastanede ameliyat oldu.
Ama sonra öğrendim ki; annem kansermiş. Şimdi annem ya rahim kanseri ya da rahim ağzı kanseri. Hangisi bilmiyorum ama hangisi olması daha iyi olur?
Bir de cin 1 cin 2 cin 3'e ayrılıyormuş bu durum bilemiyorum tam olarak ama cin 2'ymiş.

Bu hastalıkta olan bir hastanın sağlığı açısından günlük yaşamında asla yapmaması gereken şeyler nelerdir?
Ve ilerideki günler için sağlık durumu ne durumda? Yani çoğu hasta bunu atlatabiliyor mu?
 
Kanserin her türlüsü zordur ama hatırı sayılır bir oranda iyileşme gözleniyor. Annen doktorları tarafından yeteri kadar bilgilendiriliyordur, senin de soruların varsa doktora sorma imkanın var elbette. Genel anlamda elinden geldiğince annene yardımcı olmaya çalış ve onun yanında yelkenleri suya indirme çünkü desteğe ihtiyacı var ve en son görmek isteyeceği şey senin üzülmen. Olabildiğince stresten uzak kalmaya ve bir şekilde hayatın güzel noktalarına bakmak gerekiyor, bunun sana gerçekçi gelmediğini biliyorum ama zamanla güçleneceğinize ve bununla savaşacağınıza inanıyorum; unutma bu tek kişilik bir olay değil. Annenin yakın zamanda sağlığına kavuşmasını diliyorum, geçmiş olsun.
 
Allah şifa versin. Cinden kasıt evre heralde siz anlamayın diye size öyle söylenmiş. Kanser eskisi gibi ölümü bekleten bir durum değil özellikle akciğer, pankreas vb. bir kanser değilse. Gerekli tedavileri gördükten sonra anneniz eskisi gibi sapasağlam olacaktır inşallah. Bu zaman içerisinde beslenmesine dikkat etmeli ve stresten kesinlikle uzak durmalı. Anneninizin moralini bozacak şeylerden uzak durun.
 
Anneni olabildiğince mutlu et, sakın üzme. Şu an yapabileceğiniz tek şey annenizin moralini hep yüksek tutmak, ayrıca nelerin yapılıp yapılamayacağını doktorunuza sorabilirsiniz. Tekrardan Allah yardımcınız olsun ve şifa versin.
Şu durumda bile gizlice sigara içiyor. Mutlu olması için sigarasına bir şey dememek dahil mi? :)
 

Geri
Yukarı