Annemi Amerika'da kıtlık olmadığına inandıramıyorum

Merhaba, bugün sofrada yemek yiyorduk ve bir anda ekonomi konusu açıldı bir süre tartıştıktan sonra yeteri duruma geldiğimde Amerika ve Almanya gibi ülkelere taşınıcağımı söyledim. Annem de Amerika'da kıtlık olduğunu söyledi ve Amerika'yı boş vermemi söyledi. Annem yalan dolan olan haberleri okumuş ve hiç araştırmadan bana bunları söylüyordu. Amerika'nın ileride ne olacağını bilemesem bile şu anda Türkiye'den çok daha refahta olduğunu söyledim. O kadar yalan haberlere kanmış ki hala bana Amerika'nın bir krizde olduğunu söylüyordu. Bir süre böyle tartıştık, sonra of ya deyip daha fazla gerilmek istemediğini söyledi ve çok sabit fikirli olduğumu söyledi. O kadar emin konuşuyordu ki ben bile şüphelenip işçi maaşına ve arabaların, evlerin fiyatına baktım ve bir sorun göremedim. Sonra sessizliği bozup bu konuyu zamanında ve şimdi araştırdığımı ve refahta olduklarını söyledim. İşçi maaşı ile fiyatları karşılaştırdığımı ve refahta olduklarını tekrarladım. O hala kendi konusunu düşüncesini savunuyordu ama ben dayanamayıp onu dinlememeye başladığım için gerisini net hatırlamıyorum. Asıl sorum ise anneme nasıl bunu kanıtlayabilirim? Millete dünyada kıtlık var diye anlatıyor. (Dünyadaki durumu araştırmadım ama dünyada kıtlık olduğunu sanmıyorum) Bir de yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.
Annen gitmeni istemiyor ondan.
 
Eski annen.* 🤣

Şaka bir yana internet üzerinden bunu kanıtlayabilirsiniz. YouTube'da Amerika'da yaşayan birçok kişi var, onların videolarını izletebilirsin. Fakat eski kuşaklarda genelde bir haberde yazan her şeye inanma, propagandalara gelme huyu var. Bunu değiştirmek zor.
Yalan olduğunu düşüneceğine eminim.

Bir arkadaşını annene Amerikan diye tanıtıp konuşturabilirsin, o annene kendi ülkesinin zenginliğinden bahsedince annen belki o zaman inanabilir.
Zaten oyundan tanıştığım ve samimi Amerikan arkadaşım var hocam :D o kadara gerek yok bence.

Annen gitmeni istemiyor ondan.
Aslında annem yurt dışına gidip para kazansan gibi cümleler kuruyor. Şu anki Amerika'yı yanlış tanımasından dolayı.
 
Dostum ABD de kıtlık olmadığını sadece bizler görebiliyoruz. O bir ANNE! Ne yaparsan yap maalesef haklı çıkmayı başaracak.
 

Geri
Yukarı