Annemi çalıştırmalı mıyım?

Öncelikle 15 yasindasin ve annene mudahale edemezsin. O senden cok daha iyi biliyor calisip calisamayacagini. Demek ki bir eksiklik gormus kadın evinde para kazanmak istiyor veya sizin geleceginiz icin.
 
Arkadaşlar selam, annem bazı sebeplerden dolayı işe girmek istiyor. Çalışmak istediği yer de hiç tanımadığımız ve arada bir bir şeyler aldığımız bir yer. Ben bu düşüncesine karşı çıkınca bana ağzına ne gelirse saymaya başlıyor. "Gir sen çalış o zaman." diyor. Ben de tamam diyorum. Sonra da susuyor. Güvenemiyorum sonuçta İstanbul'un iti kopuğu çok. Ne yapmam lazım? Nasıl bu duruma karşı çıkabilirim?
Sevgili dostum askerden geldiğim gibi başka şehir 'e taşındık. İnan burada insanların o kadar burnu havada ve tanışla iş yaptıkları için kendini üstün görüyor ki gıcık olup, İstanbul'un kalabalığını mumla arıyorum. Dışarıda sana hayatı sevdirecek maceralar bekliyor. Gir bir yere çalış yıllarca çalış bakma ne kadar yaşlandığına çünkü bu sefer kendini elinden gelmeyenler yüzünden suçlarsın ve kendine karşı çok şefkatsiz olursun. Annene onun psikolojik durumunu ve yapabileceklerinin sınırını anlayarak yaklaşmanı tavsiye ederim. Mesela pis, düzensiz yerlerde çalışmak erkek olarak bize de iyi gelmiyor ama kadınlar temiz düzenli yerlerde gün aşırı olmadan çalışmayı hak ediyor. Shell, McDonald's kadınlara çok güzel pozisyonlar açıyor, her psikolojideki kadının keyifle bu işlere devam edebileceğini düşünüyorum.
 
Öncelikle 15 yasindasin ve annene mudahale edemezsin. O senden cok daha iyi biliyor calisip calisamayacagini. Demek ki bir eksiklik gormus kadın evinde para kazanmak istiyor veya sizin geleceginiz için.

Çok yanlış düşünüyorsunuz. Tabii ki annesine karışabilir. Neler yaşadığını bilemezsiniz. Ben olsam ben de güvenemeyebilirdim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ailenizin gelire ihtiyacı varsa, anneniz tabii ki de çalışmak isteyecektir, ne olursa olsun. Ve bunu birinin, özellikle çocuğunun yüzüne açıkça söylemek kolay değildir. Başka bir yerde çalışsın, şunu yapsın bunu yapsın demek boşa zaman kaybı. Hiç birimiz iş seçecek durumda değiliz, özellikle gelire ihtiyaç duyuyorsak. Anneniz "Burası güvenli değil, başka bir yerde çalış" mesajınıza olumlu yanıt vermiyorsa bir bildiği vardır, orada çalışması gerekiyordur. Yapacak bir şey yok. Çalışmamak daha beter bir durum.
 

Geri
Yukarı