Çözüldü Annemin akciğer grafisi nasıl?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Merhaba, annem dün Adana şehir hastanesine gitti. Çıkan akciğer grafisi bu, herhangi bir kanser belirtisi yani tümör ya da nodül falan gözüküyor mu? Doktor bir şey olmadığını söylemiş kendinin dediğine göre. Adana'ya hastaneye beraber gidebilirdik ama üşendim, kendi gitti hastanede olduğunu kanıtladı video ile, e-Devlet'indeki görüntüyü epostaya yolladım ve akciğer grafisi 2 tane fotoğraf:

1.jpg

2.jpg

@QuaJiHuan

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
@408157 ilerleyen zamanlarda 1 ile 2 hafta içinde akciğer BT görüntüsünün yani tomografinin raporu çıkması gerekiyor çekildiyse. Sonradan raporu incelersin doktor nasıl yorumladığını.

Normal rötgen grafisi ise sadece doktorun yorumlamasına kalır.

Gördüklerime göre annende hafif dansite var yani enfeksiyon öncekine göre biraz azalmış. Öksürme sayısı azaldıysa bu dansitenin azalmasıyladır.

Son olarak akciğerin sağ tarafında bir şey gördüm nodül ama sıvı dolu gibi geldi bana yani iltihap gibi tam emin olamıyorum radyoloji doktorunun yorumlaması ve kesinleştirmesi doğru olur ben görüntüdeki bölgeyi işaretleyip ekleyeceğim.

Eklememem gereken bir şey daha var tomografi veya rötgen cihazına bakan personel sütyenin çıkartılması gerektiğini söylemesi gerekirdi temiz görüntü elde edilebilmesi için askı kısımları bazen görüntüde gözükebilir.
Tam anlayamadım, sen annenin sana doğru söylemediğini mi düşünüyorsun?

Bir bakıma evet, çünkü öksürüğü geçmiyor 1 yıldır falan ve biraz kilo kaybetti. Onun harici diğer kanser belirtileri yok.

Merhaba, annem dün Adana şehir hastanesine gitti. Çıkan akciğer grafisi bu, herhangi bir kanser belirtisi yani tümör ya da nodül falan gözüküyor mu? Doktor bir şey olmadığını söylemiş kendinin dediğine göre. Adana'ya hastaneye beraber gidebilirdik ama üşendim, kendi gitti hastanede olduğunu kanıtladı video ile, e-Devlet'indeki görüntüyü epostaya yolladım ve akciğer grafisi 2 tane fotoğraf:

Eki Görüntüle 2215750

Eki Görüntüle 2215752

@QuaJiHuan
Sigarayı azaltsın.

Sigarayı azaltsın.

Bırakmasını söyledim, bırakmaya çalışıyor ama birden bırakmıyor, az az içiyor yine de böyle pek bırakacağını sanmıyorum keşke birden bıraksa ama ciddi bağımlı sigaraya.

@408157 ilerleyen zamanlarda 1 ile 2 hafta içinde akciğer BT görüntüsünün yani tomografinin raporu çıkması gerekiyor çekildiyse. Sonradan raporu incelersin doktor nasıl yorumladığını.

Gördüklerime göre annende hafif dansite var yani enfeksiyon öncekine göre biraz azalmış. Öksürme sayısı azaldıysa bu dansitenin azalmasıyladır.

Son olarak akciğerin sağ tarafında bir şey gördüm nodül ama sıvı dolu gibi geldi bana yani iltihap gibi tam emin olamıyorum radyoloji doktorunun yorumlaması ve kesinleştirmesi doğru olur ben görüntüdeki bölgeyi işaretleyip ekleyeceğim.

Eklememem gereken bir şey daha var tomografi veya rötgen cihazına bakan personel sütyenin çıkartılması gerektiğini söylemesi gerekirdi temiz görüntü elde edilebilmesi için askı kısımları bazen görüntüde gözükebilir.

Dosya Ekleri

• görüntüleme 1..png
    görüntüleme 1..png
    521,1 KB · Görüntüleme: 121
  • görüntüleme 2.png
    görüntüleme 2.png
    473,5 KB · Görüntüleme: 102
Son düzenleme:
Çözüm

Evet, oksurugu azaldi kesinlikle bundan eminim. 1-2 hafta sonra e-Devlet'te rapor kisminda yazacak mi doktorun yorumlamasi? Osmaniye'deki doktor yazmamisti ama bakmistim yine ve 1-2 hafta gecmis olmasi lazim. Adana'daki yazar umarim.

@408157 tetkikler raporlar yorumlamalar bunlar zaman alan şeyler. Takibini yapmaya devam etsin aksatmasın ve doktorun verdiği ilaçları kullansın en son olarak yaşam değişikliği yapsın.

Yani hayatında ona zarar veren şeylerden uzak durması gerekir. Tuzu şekeri kontrollü kullansın düzenli beslensin uykusunu tam alabilsin ve son olarak sigarayı olabildiğince azaltıp zamanla bırakmaya çalışsın.

@408157 tetkikler raporlar yorumlamalar bunlar zaman alan şeyler. Takibini yapmaya devam etsin aksatmasın ve doktorun verdiği ilaçları kullansın en son olarak yaşam değişikliği yapsın.

Yani hayatında ona zarar veren şeylerden uzak durması gerekir. Tuzu şekeri kontrollü kullansın düzenli beslensin uykusunu tam alabilsin ve son olarak sigarayı olabildiğince azaltıp zamanla bırakmaya çalışsın.

Su an ilac kullanmiyor. Cunku ilaci bitti ve ilactan midir bilmiyorum dilinde sislik oldu, kullanmayi birakinca gectigini gozukuyor. Cok az bir sislik kalmis, belli belirsiz diyor.

İlaclarda da icine toz cekmeli bir şey vardi, muhtemelen o yapti.

Hocam doktor güya normal diyor ama tomografi daha iyi demeye getirmis. Doktor oldugundan emin degilim ama taginda yaziyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Göğüs röntgeni normal. Emin olmak için, röntgen akciğer nodüllerini veya kanserini taramak için çok iyi bir test değildir. Çok büyük olmadığı sürece bir şey göstermesini beklemezdim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı