Anonymous Çeviri sosyal medya uygulamalarıma sızıp küfürlü mesaj göndermeye çalıştı

Hocam kimse zaten böyle bir şeye inanmasın. İspatlanmadığı sürece hiçbir şey gerçek değildir. Bu konuda haklısınız zaten. Ancak Anonymous Çeviri de biraz korkutması yeterdi. Yok savcılık bilmem ne bir şey olacağını zannediyor musunuz gerçekten? :D

Bir şey olup olacağını bilmem ama ortada bir iftira var ve arkadaş kanıtsız olmasına rağmen ilgili firmanın itibarını zedeliyor. Mesela ilgili firma ile ilgili bir kullanıcı güvenilir mi diye Google'a yazacak ama bir bakıyorsun bu konu çıkıyor ve ilgili kullanıcı direk konuyu anlamadan güvenilir değil diye çıkarım yapıyor. Bu anlamda da düşünmek lazım.
 
@XFarcus cezasını bilemem de gene de şikayet edilmesi tarafındayim. Ortada kanıt yokken kötüleme yapıyor, bu çatı üzerinden kazancını sağlıyorlar. Karşılıksız kalmamalı, cezasını çeksin. Anlamsız algı oluşturdu konu sahibi arkadaş.
 
Kanıt olmadan bu kadar büyük suçlamalar yapmak tamamiyle karalama gibi geliyor. Anonymous Çeviri'nin yüzlerce belki de daha fazla kullanıcısı var, neden sadece bu arkadaşa böyle şeyler yapsınlar ? Elbet bir başkası çıkıp kanıtlarla beraber sunardı bu olay gerçek olsaydı. Üstelik Discord'da yamaların içinde trojan veya virüs olduğunu iddia eden mesajları silmiyorlar gördüğüm kadarıyla, aratarak kendiniz de görebilirsiniz. Ben kullandığım sürece hiç bir sorun yaşamadım, antivirüsler de herhangi bir uyarı vermedi. Çoğu kişi bu sistemden memnun ve Anonymous da emeğinin karşılığını az çok kazanıyor. Böyle bir şey yaparak kendilerini ve emeklerini riske atacaklarını düşünmüyorum. Konuyu tekrar okuyunca da senaryo çok mantıksız geliyor ben karalama olduğu düşüncesindeyim.
 
Hayatımda yama kullanmadım. Anonymus kim onu da bilmem. Fakat şunu merak ettiğim için sormak istiyorum;

Bu tarz bir şeyin iddia edilen şahıs veya kurum tarafından yapıldığı dijital ortamda nasıl kanıtlanabilir? Yani ne sunulursa ''Evet bunu bu şahıs yapmış'' diyebiliriz?
 
Hayatımda yama kullanmadım. Anonymus kim onu da bilmem. Fakat şunu merak ettiğim için sormak istiyorum;

Bu tarz bir şeyin iddia edilen şahıs veya kurum tarafından yapıldığı dijital ortamda nasıl kanıtlanabilir? Yani ne sunulursa "evet bunu bu şahıs yapmış" diyebiliriz?

Kanıtlayamazsınız. Bunu yapan kişinin iz bırakması gerekli. Belki öyle. Tabii bu konuda daha bilgili arkadaşlar daha iyi bilirler.
 
Bu yeterli sanirim da konu sahibi arkadaş göndermedi. @AidenPearce.
Hocam evet ama arkadaş ekran görüntüsü paylaşsa bile sonuçta onun bilgisayarından yapılmış bir şey. Kendisinin o mesajları attığını iddia edebilir karşı taraf. Benim sormak istediğim bir tür log kaydı tarzı bir şey. Tek tek her şeyin gözüktüğü bir kayıt benzeri bir şey var mı?
 

Geri
Yukarı