Çözüldü Anonymous Çeviri'den indirilen yama virüslü çıktı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

GriTon

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RYZEN 5 5500 - ASUS DUAL RTX 3060 12GB - GIGABYTE B450M-K ANAKART - 2x8 corsair 3200mhz ram - MSI 500gb M2 SSD
Resident Evil 7 biohazard oyunu için Anonymous Çeviri tarafından yapılan yama virüslü çıktı. Para verip üyelik aldım o kadar bir de trojan yedik, güvenilir diye biliyordum daha önce böyle bir şeyle karşılaşan var mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    299,2 KB · Görüntüleme: 162
Çözüm
Hocam Defender saçma sapan bir av. Korkmadan indirebilirsiniz Defender false-positive'leri ile ünlüdür.

Dostum tekrardan dosyayı indirmeyeceksin zaten, Malwarebytes ve Kaspersky ile tarat belki bir artığı kalmıştır.

Tamam Defender'i kapattım indirip başka virüs programı ile taradım sorun yok gözüküyor, büyük ihtimalle Defender sorunlu hocam, yardımlarınız için teşekkürler.
Hocam Defender saçma sapan bir av. Korkmadan indirebilirsiniz Defender false-positive'leri ile ünlüdür.

Dostum tekrardan dosyayı indirmeyeceksin zaten, Malwarebytes ve Kaspersky ile tarat belki bir artığı kalmıştır.

Tamam Defender'i kapattım indirip başka virüs programı ile taradım sorun yok gözüküyor, büyük ihtimalle Defender sorunlu hocam, yardımlarınız için teşekkürler.

Çözüm
Merhaba,

Özellikle Windows Defender tarafında yapay zekâ destekli virüs taramalarında oldukça büyük oranda "false positive" tanımlamalar yapılabiliyor. Konuyla alakalı buradan detaylı araştırma yapabilirsiniz.

Windows Defender ve Virus Total gibi birçok tarama hizmeti, tehditleri tespit etmede kimi zaman makine öğrenmesinden yararlanır. Tespit kimliğinin sonu "ML" ile bitiyorsa makine öğrenmesiyle saptadığını ifade eder. ML tespitlerinde false positive (yanlış saptama) olasılığı yüksektir -bilhassa Defender'dan bahsediyorsak. Tespit doğrudan bir insan kararı olmadığından bu tespitlere itibar edilmez. Genelde uygulama sertifikasızsa Defender Wacatac.ml kimliğini yapıştırır.

Bu konu dışında karşılaştığınız herhangi bir sorun için Discord sunucumuza gelebilir ve gerek diğer üyelere gerek teknik destekteki arkadaşlarımıza aklınızdakileri sorabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı