Anonymous vs Ay Yıldız Tim

Oraya buraya saldırıp adına “hackerlık” denilmesini çocuksu bir davranış olarak görüyorum. Ay Yıldız Tim gibi yapılara da hacker grubu yerine siber suç örgütü demek daha doğru olur. Medyanın maalesef siber suç işlemeyi hackerlık kelimesiyle eş anlamlı tutması da büyük bir saçmalık.

Anonymous ise çoğu insanın zannettiği gibi bir yapı değil. Aslında bir yere başvurup Anonymous´a üye olmak diye bir şey de yok. 2000´lerin başında 4chan ve Reddit gibi platformlarda bir fikir olarak ortaya atıldı. İnsanlar ve gruplar kendilerini Anonymous´a atfedebilirler ancak üye, rütbe, terfi, lider, atılma gibi kavramlar yok. Anonymous´un resmi internet sitesi diye bir şey de yok. Eğer bunlar olsaydı savunulan fikirlere ters düşerdi zaten. Anonymous´un felsefesinde otoritenin reddi ve anarşizm var. Bu nedenle Ay Yıldız Tim ile kısaylanması doğru değil.
 
Anonymous kimliği belirsiz kişiler tarafından oluşturulmuş bir nam sadece. Yani birbirini tanımayan farklı adamlar bir yerleri hackliyor sonra da biz anonymous'uz diyor. Yani sen de bir yeri hackle anonymous tarafından hacklendi yaz sen de onlardan olursun. Kısaca tam olarak bir grup denemez onlara. Ayyıldız tim de Yunan sitelerine index basıp ezan dinleterek milliyetçi duygularını tatmin edenlerin bulunduğu bir grup. Kısaca en iyileri skidrow ve Reloaded <3.
Hocam Skidrow ve Reloaded crack gruplarıydı değil mi? Yanlış biliyorsam affola.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı