Antalya'nın Mükemmel Bir İl Olması

İzmir şişirilmiş balon filan değildir sadece İzmirli olmayanlara öyle gözüküyor. İzmir'i İzmir yapan bir kültürünün olmasıdır. Antalya'da bu kültürü göremezsiniz. Antalya'nın kentsel olarak gelişmiş olması Antalya'yı güzel yapmaz. Evet, Antalya gezilecek, görülecek hoş bir şehirdir fakat kesinlike ama kesinlikle yaşanılacak bir şehir değil. Antalya'nın insanı görgüsüzdür, komplekslidir, kabadır... Bunu Antalya'da uzunca bir süre yaşamış olanlar çok iyi bilir. Antalya'da herhangi bir mekana gittiğinizde öküz gibi sizi süzerler, rahatsız ederler... İzmir'de bunu göremezsiniz herkes kendi halinde takılır kimse kimsenin umrunda değildir. Antalya'da kaliteli mekan da yok, çoğunun vasat olduğunu Antalya'da uzunca bir süre yaşamış biri çok iyi bilir. İzmirli gittiği yerde öncelikle insanlara bakar dolayısıyla bir İzmirli asla Antalya gibi bir yerde zorunlu olmadıkça yaşayamaz. Bu arada Antalya Lara'dan ibarettir gerisi varoştur. Açık ve net... Antalya'yı çözebilmeniz için en az iki yıl kalmanız gerekiyor. Sonra zaten Antalya hakkında söylenmeye ister istemez başlarsınız, değişmez bu böyledir :) Antalya'dan bahsediyoruz, bira festivali yapıldığı için insanların taşlandığı, yuhlandığı bir şehirden...
Not: On beş yıldır Antalya'dayım ve kalmaya devam ediyorum, evimiz Şirinyalı'da. İzmir'deki evimiz ise Urla'da... :)

Son düzenleme:
Yıllar boyunca İzmirliler İzmir'i abarttılar da abarttılar. Gazladılar da gazladılar. Ama bugün gerçeği söylemenin vakti geldi! Antalya İzmir'e bin basar dostlar. İzmir şişirilmiş bir balondur(!) Antalya ise bir cenetttir.

Yani mübalağa bir yana, Antalya gerçekten de mükemmel bir yer. Yani bu ülkede taşınabilirm diyebileceğim kadar güzel. En çok da halen laik olmasını sevdim. İstanbul ne yobaz, ne pis bir şehirmiş yahu. İzmir bile Antalya yanında yobaz kalıyor. Antalya apayrı bir seviyede. Bundan sonra her yerde Antalya övüyorum.
Yeni anladığınıza sevindim Recep Bey.:D

Bursa'da yaşıyorum ilçesinin bir önemi yok. Denizi berbat. Ege veya Akdeniz'e gittikten sonra Marmara'da yüzmek çok keyifsiz (deniz).

Koskoca bir ili sadece denizi ile yargılamak doğru olmadığı gibi, Bursa'nın her sahili de aynı şekilde pis değil. Uzun zaman Bursa'da yaşadım, çok fazla yer gezdim, dönüp dolaşıp gittiğim yer sonunda yine Bursa oldu her seferinde. Havasından mıdır, suyundan mıdır, kendine çekiyor resmen. O kadar yerde kalmama rağmen bence Türkiye'nin en iyi şehri Bursa'dır. Şu an maalesef Türkiye'nin en rezalet illerinden birindeyim ve gerçekten aşırı özledim...

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı