Anti-cheat sistemi olan hiçbir oyun açılmıyor

cepni28

Hectopat
Herkese merhaba, arkadaşlar. Yeni bir bilgisayar aldım ve Steam'den FIFA 24 yükledim. Yüklediğimde açıldı ve 55 dk'lık sorunsuz bir oyun deneyimim oldu. Sonrasında PC'yi kapattım ve bir daha oyunu açmak istediğimde anticheat doluyor oyunun açılma ekranında küçük pencere geliyor ve oyun alt+F4 çekmişim gibi kapanıyor. Forumdaki çözümleri denedim. Sonrasında ümidimi kesip Xbox üzerinden önceden aldığım FIFA 23'ü yükledim. Onda da aynı şekilde aynı yerde kapanıyor. Sorunun EA ile ilgili olduğundan bahsediliyor forumlarda ama sonrasında Valorant'ı indirdim. Onda da aynı şekilde oyun açılırken siyah ekranda kalıyor ve donuyor. Windows Defender'ı kapalı şekilde de denedim.

Anti-cheat sistemi olmayan oyunları sorunsuz açıp kullanabiliyorum. Ancak anti-cheat sistemi olan oyunları açmadığını fark ettim.

i7 12650H,
16 GB RAM,
RTX 4060,
Windows 11.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arka planda oyunu etkileyecek birşey bulamadım. Hatta yeniden formatladım ve güncellemelerin ardından sadece oyun yüklü şekilde deniyorum.
Herhangi bir hata da almıyorsun sanırım, istersen bir de windows 10 yükleyip dene, windows 11'de bu tarz sorunlar çok yaşanıyor trusted platform istemesi sebebiyle.

Herhangi bir hata da almıyorsun sanırım, istersen bir de windows 10 yükleyip dene, windows 11'de bu tarz sorunlar çok yaşanıyor trusted platform istemesi sebebiyle.
Tamam o şekilde deneyeceğim. Sonucu bildiririm. İlgin için teşekkür ederim :)

Windows 10 yükledim. Yine olmadı maalesef. Artık son çare bilgisayarı duvara fırlatmak sanırım

Son düzenleme:
Tamam o şekilde deneyeceğim. Sonucu bildiririm. İlgin için teşekkür ederim :)

Windows 10 yükledim. Yine olmadı maalesef. Artık son çare bilgisayarı duvara fırlatmak sanırım
Valla hiçbir hata mesajı da yok, olsa en azından onun üzerinden yürür çözüm üretirdik. Aklıma başka da pek bir şey gelmiyor önerebileceğim, windows'u zaten uefi kurmuşsundur, secure bot ve tpm 2.0 aktif dedin, düşününce ekran kartı driverinin daha eski bir versiyonunu yükleyebilirsin en azından birkaç ay öncesinin malum amd de kartlarda böyle bir sorun vardı oyunların anticheat'i ekran kartı driverini hack olarak görüyordu. Bunun dışında bios update de deneyebilirsin.

şu videonun açıklamasını bir oku, daha detaylı;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı