Antivirüslerin neden ücretsiz sürümleri çıkıyor?

Merhaba, antivirüs şirketleri neden ücretsiz antivirüs sürümleri sunuyorlar, neticede para kazanmaları gerekiyor.

Anti-Virüs firmalarının zaten ücretli versiyonları var. Ücretsiz sürümler, internet ortamında normal bir şekilde takılan, yalnızca belli başlı programlar indirenler için temel koruma sağlamak adına vardır. Ek olarak Anti-Virüs yazılımları, popülaritesinin artması için ücretsiz sürümlerini çıkartabiliyorlar.
 
Para kazanmaları gerektiği kadar veri toplamaları da gerekiyor. İstihbarat ağınız ne kadar geniş olursa müşterilerinize o kadar erken tehdit önleme imkanı sunarsınız.
Başlığı görünce ben de merak edip girdim, bu cevabın alnından öpmek istedim. Ücretsiz hizmet sunan her firma aslında ücreti verilerimizi toplayarak alıyorlar. :)
 
Ben free versiyonları bırakalı çok oldu. O da Norton'un fiyat politikası ve koruma güvenliği sayesinde. Çok denedim crack vs de ama hem firewall'a bu kadar hakim olamadım hem de yok yere onu bunu virüs gibi görüp işime yarayan ne olduğunu bildiğim dosyalarımı defalarca kaybettim.


Beni cezbeden yanı da sadece senelik 70 lira olması. 3 senedir fiyatı değişmiyor. Her sene üyelik bitiminde otomatik yenilemeyi kapatıp tekrar satın alıyorum. Her daim 70 TL fiyatından faydalanıyorum.

3 senedir de o kadar ıvır zıvır kurmuşumdur, ayrıca iş dosyalarım da çok var. Ne bir saldırı ne bir mallware ne bir virüs girse de bulaşamadan yok oldu. Kesinlikle öneririm.
 
Kaspersky free sürümünü kurmayı denedim, kurulum sonunda çalışmak için my kaspersky hesabı oluşturmam gerektiğini söylüyor, bu hesabı oluştururken verilerimi paylaşmam gerektiği ile ilgili uzunca bir sözleşmeyi onaylamam isteniyor, bilgi güvenliğimi korumak için kurduğum yazılım, verilerimi istiyor, nasıl iş anlamadım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı