Antrenmandan sonra esneme yapmak faydalı mıdır?

eymen30051

Decapat
Daha fazla  
Kol antenmanı yaptım esnemeyi hem önce hem sonra yaptım. Esnemeyi antrenmandan sonra yapmak faydalı mıdır?

Önce ısınma yapın. İdmandan sonra ise sabit kalacak şekilde 10 saniye civarı dursanız daha iyi olur diye hatırlıyorum. Mesela kol çalıştınız. İdmandan sonra kolu gergin bir şekilde bekleyin 10 saniye kadar.

Ağırlık yada kardiyo antrenmanından hemen öncesi ve sonrası ısınma yapmak evet yararlıdır.

Antrenman Öncesi Isınma
Antrenman öncesi ısınma yapmak kan akışını arttırır, kaslara ve beyne oksijen akışının daha stabil olmasını sağlar, sakatlık riski düşer, mental olarak hazır hissetmiş olursun. Sağlık açısından evet, yararlı.

Antrenman Sonrası Isınma
Antrenman sonrası ısınma ise kalp atış hızını yani nabzını stabil hale gelmesini sağlar, kaslarını gevşetir bu da ağrılar için yararlı olabilir, belki de en önemlisi olan Laktik Asit(LAKTİK ASİT: KAS YORGUNLUĞU YAPAR PERFORMANS KAYBI OLARAK ETKİLERİ VARDIR, MENATAL AÇIDAN KÖTÜ HİSSETMENİZE NEDEN OLUR, HERHANGİBİ BİR SAĞLIK SORUNUNA YOL AÇMAZ) enzimini azaltmış olursun.

Antrenman öncesi ısınma yaparsan performans kaybı yaşamazsın aksine kaslarını ve vücudunu ağır antrenmanlar için tetiklemiş olursun yaklaşık 15 dakikalık bir ısınma ile zaten kendini yormadan yapman gerektiğinden ısınma sana bir dez avantaj sağlamayacaktır hem sağlık hem de kas gelişimi için artı yönde etkileri var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı