Antrenmanlara dayanmak

Mertrma1902

Hectopat
Merhabalar, 1 ay öncesinde falan bir post paylaşmıştım futbola başlayacağım diye başladım, 2 hafta dolu 3. hafta bu hafta ancak antrenmanlarda yoruluyorum. Sırf bu yüzden bazı günler gitmediğim aslında yorulmam çok değil 3 senedir oynayan kişiler de yoruluyor aynı antrenmanda ancak ben daha fazla dayanmak istiyorum. Neler yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Antrenman öncesi beslenmenene (karbonhidrat ve enerji verici kafein gibi besinler ağırlıklı), düzenli olarak yapmaya, antrenman esnasında yeteri kadar su içmeye, sonrasında mineralce zengin içecekler (maden suyu, Powerade vb.) tüketmeye ve yeteri kadar uyumaya dikkat et.

Hemen yorulmuyor. Forvet sol ve sağ kanat mevkiilerinde oynuyorum
Antrenman öncesi beslenmenene (karbonhidrat ve enerji verici kafein gibi besinler ağırlıklı), düzenli olarak yapmaya, antrenman esnasında yeteri kadar su içmeye, sonrasında mineralce zengin içecekler (maden suyu, Powerade vb.) tüketmeye ve yeteri kadar uyumaya dikkat et.
Beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum ancak cahilim bu konuda biraz. Nasıl beslenmemi önerirsin? Örneğin powerade içeceğini ne zaman tüketmeliyim maden sularını flan ve de öğlen okul molasında ne yemeliyim?

Yukarıdaki arkadaşların da dediği gibi beslenme en önemli faktör. Nacizane tavsiyem, antrenmanlardan en az 2-3 saat önce kaliteli karbonhidrat kaynaklarını tüketmen. Abur cubur ve gazlı içeceklerden uzak dur. Futbol antrenmanlarına ek olarak dayanıklılığını da geliştirecek ağırlık çalışmaları gerekir. Buna çarpraz antrenman yapmak denir. Bunun dışında günde en az 7-8 saat düzenli uyku da gerekir. Dinlenemezsen, yeterli besinleri tüketemezsen antrenmanlarda bir anda gücün düşer. Bisikletçiler buna "bonklama" adını verir.

Kendine dikkat et dik koşu yap (buarada seni hatırladım başlayacağım diyordun hatta konuya bende mesaj atmıştım :)) dik koşu önemli bol su tüket.
Çok sağol tavsiyelerin için bi de anlamadığım şey dik koşu nedir?
Yukarıdaki arkadaşların da dediği gibi beslenme en önemli faktör. Nacizane tavsiyem, antrenmanlardan en az 2-3 saat önce kaliteli karbonhidrat kaynaklarını tüketmen. Abur cubur ve gazlı içeceklerden uzak dur. Futbol antrenmanlarına ek olarak dayanıklılığını da geliştirecek ağırlık çalışmaları gerekir. Buna çarpraz antrenman yapmak denir. Bunun dışında günde en az 7-8 saat düzenli uyku da gerekir. Dinlenemezsen, yeterli besinleri tüketemezsen antrenmanlarda bir anda gücün düşer. Bisikletçiler buna "bonklama" adını verir.
Teşekkür ederim peki ne gibi karbonhidrat tüketebilirim ben genelde makarna yiyorum yeter mi makarna antrenman için

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı