LG 24GN650-B ve ASUS VG249Q1R arasında kalmıştım insanlar bu monitörü tavsiye ettiler, onun için bu monitörü de araştırma gereksinimi duydum. Bir de VG259Q'yu araştırayım.
Edit: Bütçemi aşan bir monitör
VG249Q aldım son olarak, 259Q değil. Bu modeli araştır, HB üzerinde 1900 liraydı en son.
VG249Q1R ın ayak kısmı bence güzel durmuyor ve pivot özelliği yok, bunu da göz önünde bulundur.
VG249Q aldım son olarak, 259Q değil. Bu modeli araştır, hb üzerinde 1900 liraydı en son.
VG249Q1R ın ayak kısmı bence güzel durmuyor ve pivot özelliği yok, bunu da göz önünde bulundur.
Ben 1,5 yıldır 24G2U kullanıyorum. Son derece memnunum. İyi ki almışım diyorum. Bu süre zarfında kafama takılan veya hoşnut olmadığım 3 şey var.
1- Bazen hafif flicker oluyordu. Özellikle CS:GO gibi yüksek FPS veren bir oyunda karşıma çıkıyordu ama çok şiddetli değildi. Sonra nasıl olduysa bir daha görmez oldum. Ne alakası var bilmiyorum ama G-menu programını yükledikten sonra düzeldi sanırım.
2- Hoparlör ses şiddeti zayıf. Ürünün türü ve kullanım amacında bunun yeri yok ama oyun oynamadığım zamanlarda internet gezintisinde iyi oluyordu.
3- Arkada bulunan USB portlarının yeri ve duruş yönü gıcık. Takarken zorlanıyorum.
Geri kalan her şeyi süper. Fiyatı sebebiyle insanların uzak durduğu ve daha ucuz olan Asus veya LG gibi modellere yöneldiğini gördüm. Bence oldukça güzeldir.
Öncelikle herkese merhabalar bu iki monitör arasında kaldım. HZ hariç hangisi daha iyi sizce? İki monitör arasında kaldım, 144 Hz oynayan birisiyim. Özellikle Motion Blur olmasını istemiyorum.
www.technopat.net
Uzun lafın kısası VG249Q ve 24G2U arasında tercih yapabilirsin, ikisi de başarılı monitörler. Ben de senin şekilde arada kaldım. Herkes farklı bir şey söylüyordu, tercihimi ASUS'tan yana kullandım.
Öncelikle herkese merhabalar bu iki monitör arasında kaldım. HZ hariç hangisi daha iyi sizce? İki monitör arasında kaldım, 144 Hz oynayan birisiyim. Özellikle Motion Blur olmasını istemiyorum.
Bu tercih meselesi, ama o monitör VA panel olduğu için tavsiye etmiyorum kesinlikle, kaliteli bir VA panel ama bir IPS kadar değil. Özellikle benim gibi detaycıysan, saçma sapan renkler görmek istemiyor yada sağdan soldan baktığında kararma görmek istemiyorsan VA panel alma.
AOC 24g2u'da kronik bir sorun var sanırım. Monitörü 60 Hz yapınca ekranda yukarıdan aşagıya dogru dalgalanma olanlar gördüm. Bu aynı şekilde 144 Hz bile seçili olsa FreeSync açıksa 60 FPS alırken yaşayabileceginiz bir sorun. Yukarıda 1.5 senedir kullanan hocamız demiş flickering gördüm diye evet bu şikayetide çok kişiden duymuştum.
Kısacası bu paneli FreeSync ve Gsync açmadan kullanırsanız bayagı iyi panel. Tepki süreleri için iyi. Bunu biraz açayım eski panel mi bilmiyorum ama 24g2u'nun ölçümünü yapmışlar ve 1ms GtG İPS paneller ile aynı kalitede çıkmış (yüzde 10 belki düşük performansdır ama çok yakın). Kaynak Rtings
Bu tercih meselesi, ama o monitör VA panel olduğu için tavsiye etmiyorum kesinlikle, kaliteli bir VA panel ama bir IPS kadar değil. Özellikle benim gibi detaycıysan, saçma sapan renkler görmek istemiyor ya da sağdan soldan baktığında kararma görmek istemiyorsan VA panel alma.
Farkları VG24VQ kavisli bir yüzeye sahip ve tuşlar VG249Q gibi aşağıda değil arkada, teknik olarak da paneller farklı ve parlaklık VG249Q'da 250 CD ancak VG24VQ de 350 CD. Diğer farklılıklar USB giriş sayısı gibi şeyler. Büyük ihtimal bu ikisi arasından bir seçim yapacağım.
Evet kesinlikle. Sorunu yaşayanların sayısı az değil. Benim monitörümde de var ama sadece düşük FPS'te belli ediyor kendini bildiğimiz üzere. Yine de rahatsız ediciliği mevcut.