AOC 24G2U'dan MSI G274QPFQD'ye geçilir mi?

Monitör
MSI G274QPF QD WQHD 27"
Arkadaşlar merhaba,

Alttaki MSI monitör indirime girmiş, faizsiz taksitle de alabiliyorum.

Çoğunlukla Valorant oynuyorum, hikaye oyunlarına başlamayı düşünüyorum, ayrıca çok fazla dizi-film izliyorum.

Şu an güncel olarak AOC 24G2U 144 Hz 1 MS IPS monitör kullanıyorum, sizce MSI G274QPF QD'ye geçilir mi?

R5 5600 ve ASUS DUAL RTX 3060Ti sistemim var, 2K çalıştırabilir miyim?

Yardımcı olan herkese teşekkürler.

@Saint Lucia @Jimmy Hopkins

2K'da 3060ti zorlanabilir.

FPS oyununda belli seviyede oynuyorsan bu monitör ile istediğin verimi alamazsın. Yüksek çözünürlük hızlı oyun performansını etkiliyor. Hikayeli oyunlar için ise 3060 yer yer üzebilir. AOC'un renk kalitesinden memnun olduğunu varsayarsam böyle bir değişim size Uber bir fark yaratmayacaktır.
Fikrim bu yöndedir.
Fakat dizi/film için ve yeni olmayan oyunlar için işlevsel olur.

Bir kullanici olarak ben su anlik memnunum ama yarin bir gun daha iyi ekran karti alacagimdan dolayı aldim dedigim gibi. Bence mantikli. Ama tabii herkesin kendi secimi.

FPS oyununda belli seviyede oynuyorsan bu monitör ile istediğin verimi alamazsın. Yüksek çözünürlük hızlı oyun performansını etkiliyor. Hikayeli oyunlar için ise 3060 yer yer üzebilir. AOC'un renk kalitesinden memnun olduğunu varsayarsam böyle bir değişim size Uber bir fark yaratmayacaktır.
Fikrim bu yöndedir.
Fakat dizi/film için ve yeni olmayan oyunlar için işlevsel olur.
Hocam competitive CS2 için Dell G2723H 27 almayı düşünüyorum. Bazı sitelerde 1ms 240 Hz bazı yerler de 0.5 280Hz olarak geçiyor bu monitör hakkında bilginiz var mı ? Bir tek CS2 de bu kadar yüksek FPS alıp 280Hz kullanabileceğim için arkadaşlarım Adaptive Syn özelliği olan bir monitör almamı söylediler. 75 Hz monitörden geçiş yapacağım o yüzden benim için her türlü büyük bir fark yaratacağını düşünüyorum ama bu fiyat bandında 1080P 280Hz almak yerine 2K 170 Hz MSI G274QPF-QD almamı tavsiyedenler de kafamı biraz karıştırdı

Hocam competitive CS2 için Dell G2723H 27 almayı düşünüyorum. Bazı sitelerde 1ms 240 Hz bazı yerler de 0.5 280Hz olarak geçiyor bu monitör hakkında bilginiz var mı? Bir tek CS2 de bu kadar yüksek FPS alıp 280Hz kullanabileceğim için arkadaşlarım Adaptive Syn özelliği olan bir monitör almamı söylediler. 75 Hz monitörden geçiş yapacağım o yüzden benim için her türlü büyük bir fark yaratacağını düşünüyorum ama bu fiyat bandında 1080p 280Hz almak yerine 2K 170 Hz MSI G274QPF-QD almamı tavsiyedenler de kafamı biraz karıştırdı

Klasik bir soru olduğu için klasik bir cevap vereceğim. Cevabım, 1 ms ve 0.5 ms için.
Bu değerlerin yazılmasına aldanma. Çünkü OLED paneller hariç diğer panel türleri 1 ms veya altı değer vermiyorlar. Pazarlama taktiği için yazılan bir rakam. Gerçeği yansıtmıyor. 3 Ms'den aşağı IPS panel kolay kolay bulamıyorsun ve fiyatları da uçuk. Bu bahsi kapatıyoruz.

Baktığın Dell öneri potamda değil. FPS oyunlarına önem gösteriyorsan 2K monitör almak avantaj sağlamaz. İkisi farklı tip monitörler. Bütçeniz nedir? Nasıl bir kullanım istiyorsunuz monitörden?

Klasik bir soru olduğu için klasik bir cevap vereceğim. Cevabım, 1 ms ve 0.5 ms için.
Bu değerlerin yazılmasına aldanma. Çünkü OLED paneller hariç diğer panel türleri 1 ms veya altı değer vermiyorlar. Pazarlama taktiği için yazılan bir rakam. Gerçeği yansıtmıyor. 3 Ms'den aşağı IPS panel kolay kolay bulamıyorsun ve fiyatları da uçuk. Bu bahsi kapatıyoruz.

Baktığın Dell öneri potamda değil. FPS oyunlarına önem gösteriyorsan 2K monitör almak avantaj sağlamaz. İkisi farklı tip monitörler. Bütçeniz nedir? Nasıl bir kullanım istiyorsunuz monitörden?
CS2 düşük çözünürlükte yüksek Hz de oynamak istiyorum. Bütçem max 10k. Sistemim çok güçlü değil Ryzen 5 5600 + RTX 3060 var ama düşük çözünürlükte ve ayarlarda oynadığım için 350 400 arası fps alabiliyorum. 24 - 27 inç arası yüksek Hzli ama pc üzerinden film dizi falan izlerken de çok üzmeyecek üst seviye bir şey alabilmek.

CS2 düşük çözünürlükte yüksek Hz de oynamak istiyorum. Bütçem maksimum 10k. Sistemim çok güçlü değil Ryzen 5 5600 + RTX 3060 var ama düşük çözünürlükte ve ayarlarda oynadığım için 350 400 arası FPS alabiliyorum. 24 - 27 inç arası yüksek Hzli ama PC üzerinden film dizi falan izlerken de çok üzmeyecek üst seviye bir şey alabilmek.

27 inç istediğin için konu saplantıya giriyor. Elle tutulur 27 inç/240Hz monitör yok desem yeridir. Neden böyle diyorum çünkü bir tane güvenebildiğim HP'den ürün var.
HP Omen 27s (780G5E9) Monitör Yalnız yeni ürün ve kapsamlı inceleme referansı yok İngilizce kaynaklarda. Önerme sebebim, HDR 400 sertifikası var, pivot var, hoparlör var, true 8 bit panel var. Eğer 27 inç istemezsen seçenekler daha çok.
2K monitöre yöneleceksen konu ve öneri değişir. Fikirlerin önemli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı