AOC 24G42e monitör ekran ayarları nasıl ayarlanır?

Gözünü alması normal NVIDIA Denetim Masası ayarlarını default yap. Digital vibrance, parlaklık gibi ayarları yükseltmişsin gözünü alır tabii.

Monitörün renk ayarları da çok yanlış gibi gözüküyor. Gamma 2.0, 2.2 veya 2.4 olsun eğer 2.2 soluk değilse onu yap.

Kontrast ayarını eski haline getir. Monitörün parlaklığını OSD menüsünden yükselteceksin NVIDIA Denetim Masası'ndan değil.

Hocam merhaba tekrardan, dediklerinizi yaptım tüm ayarları sıfırlayıpta, şu anda renkler normal görünüyor ama mesela YouTube'dan bir video açtığımda herhangi bir insanın yüzü biraz fazla kırmızı duruyor hangi ayarı değiştirsem düzelir? Renk sıcaklığı ayarı normalde duruyor.

Hocam merhaba tekrardan, dediklerinizi yaptım tüm ayarları sıfırlayıpta, şu anda renkler normal görünüyor ama mesela YouTube'dan bir video açtığımda herhangi bir insanın yüzü biraz fazla kırmızı duruyor hangi ayarı değiştirsem düzelir? Renk sıcaklığı ayarı normalde duruyor.

Hocam teşekkürler, attığınız rehberdeki bilgileri denedim bir değişiklik olmadı ama NVIDIA kontrol panelinden 'output dynamic range" ayarını limited yaptım biraz düzeldi şu an daha iyi.

Hocam teşekkürler, attığınız rehberdeki bilgileri denedim bir değişiklik olmadı ama NVIDIA kontrol panelinden 'output dynamic range" ayarını limited yaptım biraz düzeldi şu an daha iyi.
Olmama ihtimali yok yapamamışsın. Bayağıdır kullanıyorum.

Videosunu da paylaşayım hatta.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kapalı
Screenshot_20251114_143756_app_revanced_android_youtube_MainActivity.jpg

Açık
Screenshot_20251114_143746_app_revanced_android_youtube_MainActivity.jpg

Hocam nasıl yaptın.

Olmama ihtimali yok yapamamışsın. Bayağıdır kullanıyorum.

Videosunu da paylaşayım hatta.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kapalı.
Eki Görüntüle 2604485
Açık.
Eki Görüntüle 2604486

Hocam selam 24G42e de hangi ayarları yapmam gerek.

HDR'yi displayhdr de kullanıyorum parlaklık vs hiçbir şekilde ayarlayamıyorum onu nasıl yapacağım.
HDR kullanmayacaksın zaten. HDR performansı meyve suyundaki %1 meyve kadar. Ayrıca stok ayarlar da HDR kullanmak anlamsız çünkü iyi değil. Mesela Rdr2 de açıyorsun gamma uyumsuzluğu var. Haliyle oled bile kullanıyor olsan görüntü SDR görüntüye göre soluk olacak.

HDR kullanmayacaksın zaten. HDR performansı meyve suyundaki %1 meyve kadar. Ayrıca stok ayarlar da HDR kullanmak anlamsız çünkü iyi değil. Mesela RDR2 de açıyorsun gamma uyumsuzluğu var. Haliyle OLED bile kullanıyor olsan görüntü sdr görüntüye göre soluk olacak.

Hocam HDR'yi kapalı yapınca soluk görünüyor sisli görünüyor ekran. DP ile bağlı o yüzden mi acaba? 2 monitör var ikisi de DP ile bağlı.

Hocam HDR'yi kapalı yapınca soluk görünüyor sisli görünüyor ekran.

Ayarlarla alakalıdır. Masaüstü ve forum gibi yerler sdr için tasarlandı. Soluk gözükmesi mümkün değil. Aksine HDR açınca solar çünkü sdr da HDR açtığın için renkleri sınırlıyor ve gamma uyumsuzluğu da olduğu için kötü gözüküyor. Paylaştığım rehbere bakın. Monitör ayarlarınızı nasıl yapacağınızı öğrenirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı