Çözüldü AOC 24G42E monitör kırmızı renkte pikselleşiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
7 Mart 2021
Mesajlar
770
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Monitör
AOC 24G42E 180 HZ
Arkadaşlar kırmızı renklerde sanki bozulma yaşanıyormuş gibi gözüküyor, çözümü var mı?

IMG_20251024_214859.jpg
 
Monitörlerde 1-2 tane düzgün mod olur, hatta genelde 1 tane iyi bir mod olur diğerleri ise sıkıntılı oluyor. Birinde gama, diğerinde renk doğruluğu kötü ayarlanmış oluyor. Markalar her renk modu için ayrı ayrı uğraşmıyor çünkü. Giriş seviye monitörlerde kalibrasyon raporu bile çıkmıyor. Haliyle renklerde hatalar görmek normal. Tüm modlar da bariz bir sorun varsa bu monitörden kaynaklı olur, eğer sağlam bir mod varsa bu monitör üreticisinin seçi midir? Diğer modları neden koyuyorlar diye soracak olursanız genelde pazarlama amaçlı olur. Orta-üst seviye ürünlerde sRGB modu da oluyor. Bu modunda amacı aşırı doygunluğu önlemek. Ayrıca üretkenlik, içerik tüketimi vs için lazım olabiliyor. Giriş seviye ürünlerde ise genelde 1 tane düzgün geniş gamut modu olur.

Peki hocam ben akşamları gözümü aldığı için parlaklığı kısmak zorunda kalıyorum onu da oyun modlarından yapıyorum zaten. Bunun başka bir kısayolu var mıdır?
 
Peki hocam ben akşamları gözümü aldığı için parlaklığı kısmak zorunda kalıyorum onu da oyun modlarından yapıyorum zaten. Bunun başka bir kısayolu var mıdır?

G menu ile OSD menüsüne erişebilirsiniz. Her seferinde monitör üzerinden ayarlamalar uğraşmamış olursunuz.

Dell monitörlerin uygulamasında otomatik ayarlama var. Mesela gündüz %80 parlaklık akşam ise %50 parlaklık olarak değiştiriyorsun saat gelince otomatik parlaklığı düşürüyor. AOC da bu var mı bilmiyorum uygulamaya bakmanız gerek.
 
G menu ile OSD menüsüne erişebilirsiniz. Her seferinde monitör üzerinden ayarlamalar uğraşmamış olursunuz.

Dell monitörlerin uygulamasında otomatik ayarlama var. Mesela gündüz %80 parlaklık akşama ise %50 parlaklık olarak değiştiriyorsun saat gelince kendi parlaklığı düşürüyor. Aoc da bu var mı bilmiyorum uygulamaya bakmanız gerek.
Teşekkür ederim :)
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı