AOC 24G42E monitör üstten ışık veriyor

diegoarmano

Hectopat
İyi günler, monitörümü dün aldım. Aslında memnunum ve bu düşündüğüm şey benim için çok sorun teşkil etmiyor ama değiştirme şansım varken değiştirmeyi düşünüyorum. Gerçi bu bir sorun mu, monitörden mi kaynaklanıyor onu da bilmiyorum. Siyah ekranlarda üst taraftan 2 adet ışık veriyor monitör. Resmini tam çekemedim ama ekleyeceğim yine de. Dediğim gibi belki normal bir durumdur; maalesef konu hakkında bilgim olmadığından yorum yapamıyorum.

Dosya Ekleri

• 4c5998e7-c076-4555-830b-9be59d854442.jpg
    20,2 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:

AOC genel olarak bu konularda böyle bir marka. İade edip farklı modelini sipariş edebilirsin rahatsız ediyorsa. İade seçeneğini monitör arızalı diye değil de, monitörü beğenmedim veya başka bir monitör hediye aldım gibi bir şey yazıp iade oluştur yoksa teknik servise falan gönderiyorlar monitörünü.

Bu fiyata bu seviye başka monitör göremedim maalesef o yüzden iade etmeyi düşünmüyorum. Ben sadece değişim talep etmeyi düşünüyordum ama değişim de yapmıyorlarsa böyle kullanmaya devam edebilirim. Çok sorun teşkil etmiyor benim için ama olmasa çok daha iyi olurdu tabii.

Son düzenleme:
Beyaz ile işaretlediklerim IPS Glow, yeşil ile işaretlediğim ışık sızması. Sizdeki sorun ışık sızması olduğunu gösteriyor. Kamerada fazla dursa da belirgin bir ışık sızmasında değişim yapmak en mantıklısı. Eğer satıcıyla görüşmediyseniz ışık sızması olduğunu söylemek yerine iade edip başka yerden satın alabilirsiniz. Çünkü bu tarz sorunlar da servise falan göndermek isteyebiliyorlar. Işık sızması ve IPS glow u ayırt etmenin bir diğer yolu da IPS glow da açı değiştirdiğiniz de büyüklük değişir, ışık sızmasında ise değişmez.

Herhangi bir değişiklik göremedim ama bu bölgelere elimle hafif dokununca belirginleşiyor ve aralarında üst kenarda çok küçük aynı şekillerden çıkıyor. Açıkçası benim için sorun değil. Başka satıcılarda da ürünün fiyatı çok daha yüksek. Yani ilerde bana herhangi bir sorun yaratmayacaksa kullanmaya devam edebilirim bu şekilde. Zaten siyah arka planda belli oluyor ve ben bilgisayarda film, video izleyen birisi değilim.

Bariz ışık sızması. Hem de 2 tane. Kontrastı da batırır bu. Monitör bozulmaz ama üretim hatalı bir üniteye denk gelmişsiniz. İade edip etmemek size kalmış. Normal de iade/değişim hakkınız var.

Ürünü iade etmek yerine direkt sorunu açıklayıp değişim talep edebilir miyim acaba yoksa dediğiniz gibi servise mi gönderilir? Gönderilirse servis süreci sonrası değişim yapılır mı acaba? Servis süreçlerinden genellikle elimiz boş çıkıyor kullanıcılar olarak öyle olur diyorsanız hiç uğraşmaya gerek yok.

Serviste değişim yaparlar diye düşünüyorum ama garanti veremem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…