Teşekkür ederim, sizdeki monitör Samsung OLED idi değil mi hocam?
Hocam gelen kutunun içerisinden garanti kardı gibi bir şey çıktı mı? Bende çıkmadı da.Hocam ben tekrar kutusuna koydum geldiği gibi, umarım alırlar. Uzun süredir 1080P kullandım, gözler küçük görsellere alışmadı.
Bu arada ben tepki süresini çok hızlı yaptığım zaman FIFA'da arkada adamlar koşarken arkasında iz beliriyordu çok rahatsız etti.Osd menüsünden renk modlarını dene. Parlaklığı zevkinize göre ayarlayın. Biraz ayarları kurcalayın yani. Tepki süresi ayarını fastest yapın. Extreme yapmayın.
Hocam AOC kartları vardı ben de göremedim.Hocam gelen kutunun içerisinden garanti kardı gibi bir şey çıktı mı? Bende çıkmadı da.
AOC'un 24" 2K monitörü ile 1080p monitörü arasında 3.500 lira gibi bir fark var, sizce değer mi? RTX 4070M ekran kartım var, sıkıntı çeker miyim 2K'daBazı 1080p kullanıcıları 1440p çözünürlüğe geçtiğinde arada çok fark olmadığını ve bu kadar masrafa deyip değmediğini düşünür. Bu biraz da diğer bazı oyuncuların 2K çözünürlüğü gereğinden fazla övmesinden dolayı beklentinin yükselmesiyle alakalı ve günün sonunda 1080p'nin kötü bir çözünürlük olmamasıyla da alakalı.
Fakat, burada bulanık ve küçük dediğiniz şeylerin olmaması lazım. Monitöre ayar çekmişsinizdir. Ölçek ve düzen ayarlarını da yapmışsanız ve hala memnun değilseniz iade etmek mantıklı karar tabi.
Bence değer. 2k'nın 27' ve üzerinde fark yaratır denmesine veya 24' 2k olmaz diyenlere ben katılmıyorum. 4070M de sorun çıkarmaz bence.AOC'un 24" 2K monitörü ile 1080p monitörü arasında 3.500 lira gibi bir fark var, sizce değer mi? RTX 4070M ekran kartım var, sıkıntı çeker miyim 2K'da
Bu arada ben tepki süresini çok hızlı yaptığım zaman FIFA'da arkada adamlar koşarken arkasında iz beliriyordu çok rahatsız etti.
Hocam MSI var bende MAG 251RX fastest ve hiç sorun yaşamadım.Çok normal. ASUS, MSI, Lenovo, Dell, Gigabyte, Samsung vs fark etmez herhangi bir monitör alıp OverDrive ayarını gereğinden yüksek tutarsanız overshoot olur. Bunun AOC ile alakası yok. 100 farklı monitör alsanız 99'u böyle oluyor zaten.
Hocam MSI var bende MAG 251RX fastest ve hiç sorun yaşamadım.
Hocam öyleyse benim AOC'da display port ile 300hz'e çıksam fastest'da overshoot düzelir, değil mi ?Sorun yaşayıp yaşamadığınızı fark etmemiş olabilirsiniz. UFO testini açıp Fast ve fastest modları arasında geçiş yapın. MSI da fastest modu genelde overshoot sorununa sebep oluyor. Sorun yaşamaktan kastım PC donar vs değil. Hareket ederken beyaz bir hare çıkar. Tersine ghosting diyoruz buna. İlla 240Hz de olacak diye de bir şey yok.
Mesela sizin modelde 144Hz de faster modunda kullanırsanız overshoot oluyor.
Eki Görüntüle 2539859
240Hz de ise minimal düzeyde.
Eki Görüntüle 2539861
G274QPX, G244F E2 veya G255PF E2 mesela.
Eki Görüntüle 2539862
Eki Görüntüle 2539863
Eki Görüntüle 2539864
Modelden modele göre sonuç değişiyor. Msi monitörlerin çoğunda bu sorun var. Yani bunun normal olduğunu bilin yeterli. Umarım demek istediğim anlaşılmıştır.
Overshoot oluyorsa bir düşük kademede kullanmalısınız, yine oluyorsa bir tane daha düşürün. Monitör üreticileri bunu bir seçenek olarak koyuyor.Hocam öyleyse benim AOC'da display port ile 300hz'e çıksam fastest'da overshoot düzelir, değil mi ?