AOC C27G2ZU monitör bulanık görüntü veriyor

malvusan

Decapat
Daha fazla  
AOC C27G2ZU monitörüm var. İlk aldığım zamanlar böyle bir sorun yoktu. Uzun bir süre sonra tekrar kullanmaya başladım ve bulanıklık sorunum var. Logolar-yazılar vb bulanık. Nasıl düzelteceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows ayarlarından çözünürlüğü 1920x1080, yenileme hızını 240Hz yapın ve monitör menüsünden Sharpness değerini %50 civarına alın.

Overdrive, Motion Blur Reduction ve FreeSync gibi ayarları kapatmayı deneyin. Windows’un ClearType metin ayarlama özelliğini kullanarak yazıları netleştirin. DisplayPort 1.4 veya HDMI 2.0+ kablosu kullandığınızdan emin olun, düşük kaliteli kablolar görüntü sorunlarına neden olabilir.

En önemlisi, Ekran kartı sürücüsünü güncelleyin veya DDU ile temiz kurulum yapın.

Monitörün OSD menüsünden giriş modunu PC Mode veya RGB olarak ayarlayın.

Son olarak, monitörü başka bir bilgisayarda deneyerek sorunun monitörden mi yoksa sistemden mi kaynaklandığını kontrol ederek sorunu çözebileceğimizi umuyorum.

Windows ayarlarından çözünürlüğü 1920x1080, yenileme hızını 240Hz yapın ve monitör menüsünden sharpness değerini %50 civarına alın.

OverDrive, Motion blur reduction ve FreeSync gibi ayarları kapatmayı deneyin. Windows'un ClearType metin ayarlama özelliğini kullanarak yazıları netleştirin. DisplayPort 1.4 veya HDMI 2.0+ kablosu kullandığınızdan emin olun, düşük kaliteli kablolar görüntü sorunlarına neden olabilir?

En önemlisi, ekran kartı sürücüsünü güncelleyin veya DDU ile temiz kurulum yapın.

Monitörün OSD menüsünden giriş modunu PC mode veya RGB olarak ayarlayın.

Son olarak, monitörü başka bir bilgisayarda deneyerek sorunun monitörden mi yoksa sistemden mi kaynaklandığını kontrol ederek sorunu çözebileceğimizi umuyorum.

Teşekkürler çoğunu denedim fakat sorun farklı biraz oyunlarda falan herhangi bir bulanıklık yok sadece masaüstünde veya simgeler biraz bulanık ölçeklendirme %125 yapmayınca geçmiyor.

AOC C27G2ZU monitörüm var. İlk aldığım zamanlar böyle bir sorun yoktu. Uzun bir süre sonra tekrar kullanmaya başladım ve bulanıklık sorunum var. Logolar-yazılar vb bulanık. Nasıl düzelteceğim?

Öncelikle telaş yapmıyorsun kardeşim monitör ayarlarını sıfırlamayı dene belki düzelir kablolarda da sorun olabilir.

Teşekkürler çoğunu denedim fakat sorun farklı biraz oyunlarda falan herhangi bir bulanıklık yok sadece masaüstünde veya simgeler biraz bulanık ölçeklendirme %125 yapmayınca geçmiyor.

Monitör ayarlarınızı sıfırlamayı deneyin.

Geri
Yukarı