AOC CU34G4 34 alınır mı?

Bugün teslim aldım. Ekran beklentimin üstünde çıktı. Tavsiye ederim.
Benimki kargoya bile verilmedi henüz. Daha pahalı olan modellerden eksiği hoparlör, typc-c, kontrast oranı, Adobe kapsamı ve 8 bit olmasıydı.
Hiçbiri çok önemli değil bence.

Kontrast nasıl sizce? Bir de bazı kaynaklarda 10 bit yazıyor. sRGB 100% olan monitörlerden daha iyi görüntü veriyor mu?

Ölü piksel yok. Monitörün yükseklik ayarının yapılabilmesi satın almak için ayrı bir sebep.
Pivot harika birşey. Sanırım çoğu 34 inch'te var. Cesaret edebilirsem nb h100 ile kullancam.

Son düzenleme:
Benimki kargoya bile verilmedi henüz. Daha pahalı olan modellerden eksiği hoparlör, typc-c, kontrast oranı, Adobe kapsamı ve 8 bit olmasıydı.
Hiçbiri çok önemli değil bence.

Kontrast nasıl sizce? Bir de bazı kaynaklarda 10 bit yazıyor. sRGB 100% olan monitörlerden daha iyi görüntü veriyor mu?

Pivot harika birşey. Sanırım çoğu 34 inch'te var. Cesaret edebilirsem nb h100 ile kullancam.
Kontrast çok iyi. backlight ışığı da oldukça yüksek ama bukadar ışık gözler için çok yorucu olacaktır, ben ışık oranını %70 e düşürdüm devre şeması ve çizimle ilgilenenler için daha az yorucu olacaktır.

Hocam acelem vardı kitapçığı inceleyemedim. Acaba hdmi ile 180 hz veriyor mu? Ben paketi açmamak için eski hdmi kablosunu kullandım. 24 inch'te 180hz veriyordu. Şimdi bu cihaz en fazla 100hz seçmeme izin veriyor.

Hocam acelem vardı kitapçığı inceleyemedim. Acaba hdmi ile 180 hz veriyor mu? Ben paketi açmamak için eski hdmi kablosunu kullandım. 24 inch'te 180hz veriyordu. Şimdi bu cihaz en fazla 100hz seçmeme izin veriyor.
Okudum da kitapçığı bu monitör hdmi 2.0 desteklediği için hdmi ile en fazla 100hz alıyormuş. Ürün sayfasında yazıyormuş dikkat etmemişim. Laptop'ta thunderbolt yok ama kitapçığında type-c girişinin dp 1.4 desteklediği yazıyor. Sizce çalışır mı? Dönüştürücü mü almalıyım? Bir de type-c'nin gpu ya mı yoksa igpu ya mı bağlı olduğunu nerden öğrenebilirim? Yardımcı olabilecek var mı?

Monitörü beğendim. 34 inch tahmin ettiğim gibiymiş. Muhteşem birşey. Fotoğraf ve videolarda küçük görünüyordu.
Monitör 8 bit. Bazı yerlerde 10 bit yazıyordu.( Bunu 120hz, dp, hdr açıkken, renk sayısını azaltarak yapıyormuş.)Hdr açınca titreşimli 8 bit oluyor. Frc değil. Ayrıca hdr açıkken( sanırım sadece 120 seçildiğinde) bant genişliğini düşürmek için Chroma Subsampling(4:4:4 yerine 4:2:2/4:2:0) kullanıyor.

Düzenleme veya silme yapamıyorum.
Neyse oyun oynamadığım için ve oynasam bile 3440x1440 ta 100 hz üstü almayacağım için type-c'nin gpu veya igpu'ya bağlı olması farketmiyor. Fakat çözünürlüğü 2560x1440p yapsam bile bant genişliği yeteceği halde 100hz'den fazla olmuyor. Bu monitöre hdmi için maksimum 100 hz tanımlanmış. Oyun oynayıp 100 hz üstü isteyenler dp port kullanmak zorunda. Mesele yine aynı hdmi sürümü ve kablosu ile 1080p monitörde 180 hz alıyordum ama bu monitörü 1080p'ye ayarlasam bile olmuyor limitten dolayı veya etkin sinyal değişmediği için.

Ölü piksel yok. Monitörün yükseklik ayarının yapılabilmesi satın almak için ayrı bir sebep.
G-menü'den parlaklığı ayarlayabiliyor musunuz?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı