AOC G2260 model monitörler aynı akıcılığı hissettirmiyor

Makaleler
2
Yer
İstanbul/Gaziosmanpaşa
Selamlar, bugün benim monitörümle aynı model kullanan bir dostumun bilgisayarını 5-10 dakika kullandım. Çok kısa sürede fark ettim ki sistemlerin birbirine çok yakın olmasına rağmen gerek masaüstündeki fare hareketi olsun, gerek oyunlardaki akıcılık olsun tamamen apayrı bir his yaşadım. İkimiz de DP 1.4 kablo kullanıyoruz, ben 5700 XT o 6600 XT ekran kartı kullanıyor. Kaldı ki 6600 XT'den önceki kartında da benzer hissetmiştim. Bunun sebebi ne olabilir? İki monitör de 75 Hz fakat onunki 144 Hz gibi hissettirdi resmen. Bir fikriniz var mıdır? Monitör AOC g2260. biliyorum Hz değeri yüksek değil fakat gerçekten iki monitör aşırı farklı hissettirdi.

Sorun büyük ihtimal bunun gibi bir şey:

Sorun büyük ihtimal bunun gibi bir şey:

Konuyu gerçekten anlayamadım, ya şu an kafam basmıyor ya da gerçekten anlayamadım. Olay tam olarak nedir? Gerçekten ilgimi çekti. Yaşadığım kasma hissini gerçekten anlayamıyorum, R9 290 kullanırken (ki 5700 XT'den aşağı yukarı 3 kat daha güçsüz sayalım.) yaşadığım oyun deneyimiyle 5700 XT kullanırken yaşadığım deneyim his olarak tamamen aynı. Masaüstü bile hafif kasıyor gibi yani kelimelere dökmek zor ama siz anlamışsınızdır.

Yani kuzenimin bilgisayarında Güç modu ve XMP dışında hiçbir performansa yönelik ayar yokken bende Ryzen Master oyun modunda sürekli aktif, MSI Afterburner'dan undervolt yapılı ve fanlarım normalin %15-25 üstü hıza ayarlıyken adamın bilgisayar benimkinden akıcı hissettiriyor, gülesim geliyor.

Rekabetçi oyun oynuyor musunuz? Oynuyorsanız arkadaşınız genelde sizden daha mı iyi?
Evet, CS2 oynuyorum. Yetenek olarak benden iyi değil fakat rütbelerimiz genelde yakın oluyor, onun bilgisayarında oynadığımda akıcılık farkını çok net bir şekilde gözlemliyorum.

Ben de arkadaşlarımın evine gidip bilgisayarlarını denediğimde çok akıcı hissettiriyor. Bendeki fareyi zorla hareket ettiriyormuş hissi de olmuyor. Nereye götürürsem anında gidiyor. Sorunun tam kaynağını da çözümünü de bulabilen yok şimdilik.
Ama tabii ki hemen sendeki sorun da bu diyemeyiz, belki sistemle alakalı bir şey de olabilir.

Ben de arkadaşlarımın evine gidip bilgisayarlarını denediğimde çok akıcı hissettiriyor. Bendeki fareyi zorla hareket ettiriyormuş hissi de olmuyor. Nereye götürürsem anında gidiyor. Sorunun tam kaynağını da çözümünü de bulabilen yok şimdilik.
Ama tabii ki hemen sendeki sorun da bu diyemeyiz, belki sistemle alakalı bir şey de olabilir.
Konuya göz gezdirdim ve gözüme çarpan Rus videosundan anladığım kadarıyla Grounding'den kaynaklandığı bahsediliyor fakat topraklamadan bu yaşanır mı ki?

1730499888148.png

Ayrıca yabancı mecralarda anakart vidalarının bile boyalı olmasına özen gösteriliyormuş bu konu için. Kafam gerçekten karıştı, böyle saçma bir şeyden dolayı olabilir mi ya? :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı