AoE 3 DE Hakkında Düşünceleriniz?

Hoaxer

Kilopat
Katılım
9 Haziran 2019
Mesajlar
3.055
Makaleler
3
Çözümler
25
Bu oyunu seneler önce büyük zevkle oynamıştım. Tabii o zaman Steam'den haberim yok, korsan oynadım. Şimdi hem hakkını vermek için, hem de nostalji ve eğlenceli olur diye almak istiyorum.
Oynayanlar ne düşünüyor bu oyun hakkında. Sistemim yeterli.

@Emir M. sanırım siz oynamıştınız.
 
Normal olanı baya oynamıştım. Ama DE'yi 1-2 kez oynayabildim. Bu aralar strateji oyunlarına ara verdim.
@Hoaxer
Oyunla ilgili birkaç tavsiyede bulunabilirim. Her birimin bir antisi var. Mesela Osmanlı'da Abus Gun var. Bunlar piyadeye karşı güçlü ancak atlılara karşı zayıflar.
İngilizlerin Muskeeter'leri piyadeye karşı çok güçlü değil ancak atlılara karşı çok güçlü.
İngilizler hariç çoğu ülkede bulunan Skirmish'ler piyadelere karşı güçlü ancak atlılara karşı zayıf.
İspanyolların Lancer atlıları piyadelere karşı çok güçlü ama atlılara karşı çok zayıf.
Fransızlar ve Osmanlı'lar Late Game oyunun en güçlüleri denilebilir. Ancak erken oyunda kolayca dağılabilirler. 1v1'de falan sakın bu iki ülke ile oynama. Ancak Late Game'de özellikle Fransız atlıları ortalığı duman ediyorlar.

Oyunun başlangıcına gelirsek, ilk etapta 15 işçi çıkart ve hepsini ete gönder. Hayvanların arkasına geçip Town'una doğru ateş ettirirsen hayvanlara oraya doğru hareket eder. İlk çağda sadece Market ve 1 tane ev kurman yeterli olur.

2. çağı başlattığın anda işçilerin yarısını oduna gönder. 1 tane daha ev yap ve belki 1 tane işçini altına gönder. Şehirden 700 altın iste ve etini 1000 ya da 1200 olması lazım tamamlayıp, şehirden de alabilirsin, hemen 3. çağa geç. Rush atmak istersen durum değişebilir.

Daha sonra yavaş yavaş asker üretimine geçebilirsin. 2v2 3v3 4v4 falan oynuyorsan takımınla beraber hareket et. Kimisi anti-piyade kimisi anti-atlı oynayabilir. Rakibe göre asker basmak gerekir.

Bu oyunda surlar hayati öneme sahip. Mümkünse çift kat sur yap. Ayrıca askeri binalarını takımınla ortak bir bölgede kurman daha iyi olur.

Haritadaki hayvanlar ve madenler bitmeden değirmen veya altın değirmeni binası kurma. Boşa masraf etmiş olursun.

4. seviyede şehirden 2 tane fabrika getirteceksin. Bu fabrikalara ekstra sur yap ve çok iyi koru. Ekonomin için hayati önem taşıyor.

Daha fazlası için SamuraRevolotion kanalını takip edebilirsin. Amerikalı bir arkadaş ve çok güzel videoları mevcut.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı