AÖF bilgisayar programcılığı okunur mu?

LeqnaR

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
-HP G15-

-i5 9300H
-250 GB SSD
-16 GB 2133 MHZ RAM
-Nvidia 1650 Ekran kartı
Merhaba;

Başlıkta da gördüğünüz konu üzerine buradayım. Arkadaşlar ben 29 yaşında Kıbrıs'ta çalışan birisiyim. Yoğun bir iş hayatım var. Daha önceden Yalova Üniversitesi peyzaj bölümü okudum. Bilgisayarlar ile çocukluğumdan beri çok iç içeyim. Cihazların servis & bakımlarını da tek yapabilecek bilgi düzeyine sahibim. Burada amacım ayrıca programcılık üzerine de gelişmek. Ayrıca bu bölümü okuma amacım yurt dışına gidersem peyzaj bölümünden ziyade bilgisayar üzerine daha fazla iş imkanı bulabilirim diye düşünüyorum. Kısacası sorularım şunlar;

-Bu bölümü okuyan ya da isteyen birçok forumda konuları inceledim. Birçok kişi 2 yıllık okumanın hiçbir anlam ifade etmediğini ve 2 yıllık diploma ile hiçbir iş yerinin bizleri ciddiye almayacağı söylemlerini gördüm. Bu doğru mudur?
-Açıktan hiç bölüm okumadım. Bu bölümü okurken zorlanır mıyız?
-Bu bölümde matematik hangi seviyeleri içeriyor? Mat 1, mat 2 vs.

Aklıma gelen sorular şimdilik bunlar. Eğer bu bölümü okuyan ya da farklı bölüm olsa dahi benim gibi kararsız kalanlarınız varsa bu süreci nasıl geçirdiniz? Paylaşırsanız sevinirim.

İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar ile alakalı birşey okumayın... Nankör meslektir. Zaten yapay zeka son noktayı koymuş gibi görünüyor. Gidin kolluk kuvvetlerine katılın ya da Psikoloji Hukuk felan okuyun. Bilgisayar bölümleri boşa zaman kaybıdır...

-Bu bölümü okuyan ya da isteyen birçok forumda konuları inceledim. Birçok kişi 2 yıllık okumanın hiçbir anlam ifade etmediğini ve 2 yıllık diploma ile hiçbir iş yerinin bizleri ciddiye almayacağı söylemlerini gördüm. Bu doğru mudur?
Özel sektörde ciddiye almıyorlar genelde. Kamuda Bilgisayar Teknisyeni olabiliyorsun mesela. Bence güzel bir meslektir.

-Açıktan hiç bölüm okumadım. Bu bölümü ourken zorlanır mıyız?
Bence zorlanmazsın.

-Bu bölümde matematik hangi seviyeleri içeriyor? Mat 1, mat 2 vs.
Basit Lise Matematiği anlatılır. 9-10-11-12 konularını içerir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı