AÖF bilgisayar programcılığından mezun olup DGS ile mühendisliğe geçmek mümkün mü?

0returnserenity

Yoctopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, hızlıca sorularıma ve kariyer tavsiyelerine geçmek istiyorum zor durumdayım ve etrafımda yol gösterici birileri de yok. 24 yaşındayım, ağır süreçlerden geçtiğim için hayata geç kaldım.

1: AÖF'ten geçiş yapanlarınız var ise kaç ders saydırabilirim? Yine 4 yıl başa sarmışım gibi mi olacak?

2: Yazılımın güncel durumunu göze aldığımızda okumak vakit kaybı mı? İşe girmek için her yolu denedim ama malum 2 yıllık olduğum için kimse yüzüme bakmadı.

Şimdiden teşekkür ediyorum.

1-geçiş yapabilirsin herhangi bir sorun olmaz. Ders saydırma konusuna gelecek olursak zorunlu edebiyat tarih İngilizce gibi derslerden kesin muaf olursun diğer derslerde ise AÖF'te aldığın ders müfredatı ve kredi tutarı tutarsa muaf sayılırsın. Ama çoğu üniversite AÖF'te ki dersleri muaf etmiyor bu bir gerçek. Örgün elektrik önlisanstan elektrik mühendisliğine geçen arkadaşım 2.sınıftan başladı. Ders adı aynı olup krediden kaynaklı, müfredatı farklı olup saydıramadığı derslerde oldu.

2-yaşınızı baz alırsak. Kendi tavsiyem KPSS çalışıp devlet kurumlarına kendini atmanız. Bölümünüzden alım yoksa tekrar 2 yıllık okuyun bitirin öyle şansınızı deneyin. Bende 1 örgün 1 AÖF mezunuyum ön lisans olarak başvurduğum yer sayısı fazlalaştı. Hatta güvenlik kartı almanız bile yararınıza olur. İşsizlik gerçekten çok zor. Özel sektörde kendi alanımızda iş bulmak bile zorlaştı. Hep angarya işler, maaşı düşük işler mevcut.

Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…