AÖF ve yüksek lisans bir arada götürülebilir mi?

Makaleler
8
Yer
İstanbul
Arkadaşlar merhaba. Bu sene lisans bitiyor. Lisans bitiminden kısa bir süre sonra AÖF YBS okumayı düşünüyorum. Bir lisans programı bitirdikten sonra AÖF okuma hakkımız olduğunu biliyorum ama detaylarına Fransız'ım.

Yüksek lisans da düşünüyorum, bir yandan öğrencilik uzar bir yandan da eğitimime devam edip uzmanlaşırım. Alanım istatistik olacağı için YBS'de sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum. Dersler ortak az buz, sınavdan sınava giderek en kötü 5 senede bitirebileceğimi düşünüyorum.

Sizden de akıl almak istiyorum. Yl en fazla 3 yılımı alır, bir yandan da çalışabilirim. Sizce yl ve AÖF bir arada yürütülebilir mi, siz ne dersiniz?

YBS zaten PC programcılığı ve işletmenin birleşmesi gibi bir şey. Severek yaparsanız zorluk bunaltıcı olmaz. Başarılar dilerim.

Yüksek lisans ile paralel gitmesine nasıl bakarsınız?

Yüksek lisans ile paralel gitmesine nasıl bakarsınız?
Ne üzerine yüksek lisans yapacaksınız? Gittiğiniz üniversite de önemli. Hazır slayt yapıp eğiten de var, işkence gibi sıkıca öğrenci yetiştiren yer de var.

Çalışkan olana darbe edeceğini sanmıyorum. Paralel gitmesi sıkıcı olabilir, çünkü onca ders olacak. Yapılmayacak bir şey değil ama.

Son düzenleme:
Ne üzerine yüksek lisans yapacaksınız? Gittiğiniz üniversite de önemli. Hazır slayt yapıp eğiten de var, işkence gibi sıkıca öğrenci yetiştiren yer de var.

Çalışkan olana darbe edeceğini sanmıyorum. Paralel gitmesi sıkıcı olabilir, çünkü onca ders olacak. Yapılmayacak bir şey değil ama.

İstatistik veya veri bilimi alanından düşünüyorum. Sıkıcılığından daha çok CV'ye etkilerini merak ediyorum.

AÖF soruları zor olmuyor. Ortalama çalışmayla yaparsınız. Size verecekleri kaynak kitabın tema sorularını, önemli yerlerini çalışıp çıkmış sorularını çözerseniz, 50-60 alırsınız en az. Kitabın hepsini okursanız hem sıkılırsınız hem de verimli çalışma yapamazsınız.

AÖF soruları zor olmuyor. Ortalama çalışmayla yaparsınız. Size verecekleri kaynak kitabın tema sorularını, önemli yerlerini çalışıp çıkmış sorularını çözerseniz, 50-60 alırsınız en az. Kitabın hepsini okursanız hem sıkılırsınız hem de verimli çalışma yapamazsınız.

Peki hocam yüksek lisans ile paralel gitmesine nasıl bakarsınız? Ek olarak YBS bölümüne nasıl bakarsınız?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı