Apandisit ameliyatı tecrübesi

Dün geçirdiğim apandisit ameliyatı tecrübelerimi sizinle paylaşmak istedim. 12 Ağustos akşamı karnımda başlayan ve bir türlü geçmek bilmeyen karın ağrısı ve hafif ateş (38.5 derece) ile Sivas numune hastanesi acil bölümüne saat 23.50'de gittim. Kan, idrar ve röntgen sonuçlarıma baktıktan sonra doktor bey apandisit olabileceğini (kanda görülen yüksek akyuvar sayısı) ve acilen ilaçlı tomografi çekeceklerini söylediler. Tomografi çekerken verdikleri ilaç solunum yollarımı bayağı bir yaksa da sorunsuz şekilde çekindim. Tomografi sonuçları yarım saat içinde çıktıktan sonra acil doktoru vakit kaybetmeden yatışımı gerçekleştirdi. Saat gece 04.30 sularında ameliyatımı yapacak doktor bey ziyaretime gelip el muayenesini de gerçekleştirdikten sonra doktor beye apandisit olduğundan emin misiniz diye bir soru yönelttim. El muayenesi zaten %80 apandisit olduğunuzu gösteriyor tomografi ve kan sonuçları da bu oranı %95'e çıkarıyor, bu gece uyuyabilmen için ağrı kesici vereceğim ameliyatını sabah yapacağız (yemek ve su içmenizin üstünden en az 7-8 saat geçmesini istiyorlar ameliyat sırasında kusup boğulmamanız için) fakat ağrın geçince ameliyattan sakın vazgeçme dedi. (Kesinlikle yapılması gereken bir operasyon fakat isterseniz gerekli belgeleri imzalayarak ameliyat olmamayı seçebilirsiniz. ) Sabah 08.00 sularında girdiğim ameliyattan 09.00 sularında çıktım. Kapalı değil açık ameliyat yapmışlar ve 6-7 saat boyunca serum halinde parol vermelerine rağmen ağrı ve sızıdan kaç kere ağlayacak hale geldim. 6-7 saat sonra ağrı ve sızılarım dinmeye başlayınca ayağa kalkıp yürümeye başladım yavaş yavaş. Narkoz beni çok etkilemediğinden döner yemeyi de ihmal etmedim tabii ki :) bu yazıyı yazarken ameliyatımın üstünden 24 saat geçti ve şu an sadece kendimi zorlarsam ameliyat edilen bölge ağrıyor onun dışında bir ağrım ve sızım yok. Apandisit ameliyatı olacak arkadaşlara bir özet sunabilmişimdir umarım.
6. sınıfta ben de apandisit ameliyatı oldum ama ameliyattan sonraki ağrının şiddeti bende daha azdı. Nedeni ne olabilir?
Ben olduğumda bir süre yemek de yedirmediler 😃

6. sınıfta ben de apandisit ameliyatı oldum ama ameliyattan sonraki ağrının şiddeti bende daha azdı. Nedeni ne olabilir?
Ben olduğumda bir süre yemek de yedirmediler 😃
Kapalı olanlarda ağrı az oluyormuş. Bir de doktor açmışken iltihaplı dokuları da temizledim dedi o yüzden ağrım çoktu sanırım 😃

Ben de geçen sene bu günlerde ameliyat oldum. Ben de Kayseri Şehir Hastanesinde saat 13.30 gibi ameliyat oldum. Yaklaşık 1-1,5 saat sürdü. Benimkini de açık ameliyat yapmışlardı. İlk gün bir şey yedirip içirmediler. Bayağı kustum narkozun etkisiyle. Parola rağmen sancılı karın ağrım sabaha kadar devam etti. İkinci gün çok az bir şey yiyip içtim ve tuvalete çıktım. Üçüncü gün taburcu oldum. Taburcu olduktan sora düzenli yürüyüşlerle idare ettim. Çok dışarı çıkmadım.

Şu anda dikiş izi hariç hiçbir şeyim yok. :)

Çok geçmiş olsun hocam.

Ben de geçen sene bu günlerde ameliyat oldum. Ben de Kayseri Şehir Hastanesinde saat 13.30 gibi ameliyat oldum. Yaklaşık 1-1,5 saat sürdü. Benimkini de açık ameliyat yapmışlardı. İlk gün bir şey yedirip içirmediler. Bayağı kustum narkozun etkisiyle. Parola rağmen sancılı karın ağrım sabaha kadar devam etti. İkinci gün çok az bir şey yiyip içtim ve tuvalete çıktım. Üçüncü gün taburcu oldum. Taburcu olduktan sora düzenli yürüyüşlerle idare ettim. Çok dışarı çıkmadım.

Şu anda dikiş izi hariç hiçbir şeyim yok. :)

Çok geçmiş olsun hocam.
Teşekkür ederim size de geçmiş olsun :)

Bende apandisit oldum ama benimki kapalıydı. Ne kadar küçük biroperasyon olsa bile insanın canı çok acıyor. Sonuç olarak benim ameliyatı 1 saat 15 dk sürdü ve de odaya geldiğimi hatırlıyorum. Çok kötü anlardı odaya geldim hemşire aldolan verdik dedi ona rağmen karnım aşırı yanıyordu yani hafife almamak lazım. Eğer ki kusma ve halsizlik varsa bir de ağrı sağ alta doğruysa doktora gidin derim. Zaten el muaynesi ile anladı doktor 2 bastırdı bu apandisit dedi. Ameliyat olacak arkadaşlar varsa onlara ameliyat sonrasını anlatayım. İlk gün acılı geçiyor o yüzden yatakta yatıp duruyorsun ama 2.yürümeye başlamalısın yoksa ameliyat sırasında karnını şişirdiklerinden dolayı gaz sıkışıyor ve sancı yapıyor. Her gün en azından 20 dk yürümelisiniz. Bana 7 ilaç verdiler bir tanesi antibiyotik diğerleri gaz alıcı ağrı kesici vs. eğer imkanınız varsa kapalı ameliyat yaptırın ben öyle yaptırdım hem iz kalmıyor hem de daha az gaz problemi yaşanıyor. Korkulacak bir şey yok aslında ilk 3 gün zaten sana krallar gibi bakıyorlar o yüzden problem yok zaten ondan sonra da ağrın kalmıyor. Ben 16 Aralık 2020'de ameliyat oldum bu gün 3.dikişim attı normal şartlarda 15 günde atarmış diyorlar ama ben duş almayıp su içmediğim için geç attı. İlk 4 gün sıvı gıda sonra da gaz yapmayan gıdalar tüketiliyor başka sorusu olan ameliyat olacak arkadaşlar yazabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı