Apartmanda ortak kullanım alanının işgal edilmesinin cezası nedir?

Katılım
4 Nisan 2020
Mesajlar
656
Çözümler
1
Merhaba arkadaşlar, öncelikle deprem zedelerine geçmiş olsun. Vefat edenlere Allah rahmet eylesin. Arkadaşlar bizim bir sorunumuz var karşımızdaki kadın ortak kullanım alanı bahçeye soğan karalahana vs ekiyor geçen sene söyledik ekmem dedi ancak tekrar ekmiş. Bunun cezası nedir? Ayrıca her gün çatıya çıkıp çatı havalandırma kapağını açıyor merdiven boşluğuna turşu koyduğu için koku yapıyor. Geçenlerde fırtınadan ötürü kapak kırılmış. Bunu şikayet etsek ne gibi yaptırımı var kafaya taktık şikayet edeceğim.
 
Malikler ortak alanlarının kullanımına ilişkin sınırı veya hakkı kendi aralarında kararlaştırabilirler ve bu düzenlemeyi yönetim planına da işleyebilirler ancak yönetim planında böyle bir düzenleme yoksa kat maliklerinin arsa payları oranında kullanım hakkına sahip olduğu kabul edilir. Bu tutum ve davranışlara uymayan mülkiyet sahibinin tutum ve davranışlarını düzeltilmesi amacıyla öncelikle yönetimce uyarı verilmesi (resmi yolla yapılması daha iyi olacaktır), verilen uyarı neticesinde davranış ve tutumlarına devam eden kişi hakkında hakim müdahalesi amacıyla müdahale talep edilebilir. Baktınız yine devam ediyor ilgili kişinin dairesinin satışı dahi talep edilebilir. Kişinin ortak alanlarda uyulması gereken hal, hareket ve davranışlara uymadığı hususunun ispatı size aittir.

Teorikte kolay gibi gözüken ancak uygulamada hiç de kolay olmayan bir anlaşmazlık çeşididir. Kolaylıklar diliyorum.

Kat Mülkiyeti Kanunu - Madde 25 - Kat mülkiyetinin devri mecburiyeti:
Kat maliklerinden biri bu kanuna göre kendisine düşen borçları ve yükümleri yerine getirmemek suretiyle diğer kat maliklerinin haklarını, onlar için çekilmez hale gelecek derecede ihlal ederse, onlar, o kat malikinin müstakil bölümü üzerindeki mülkiyet hakkının kendilerine devredilmesini hakimden istiyebilirler.
 

Geri
Yukarı