Apple neden yüksek özelliklere sahip bir iPhone üretmiyor?

Megapikseli yükseltmek çok gereksiz, önemli olan ışık olduğu için sensörleri en iyi hâlde sunuyorlar. Ayrıca megapiksel arttıkça gereksiz fotoğraf alan kaplıyor. Dünyadaki en iyi akıllı telefon ekranlı cihazları piyasaya sürüyorlar zaten.
 
Son düzenleme:
MP değerinden çok sensörün kalitesi ve kamera yazılımı önemli. Bu noktalarda zaten Apple tepe seviyede.

Pil konusunda katılıyorum, 20W’dan artık çıkmaları lazım. En azından bir 50W hızlı şarj gelse iyi olur.

Ekran çözünürlüğü artınca pil tüketimi çok artıyor. FHD+ o boyutta bir ekrana yeterli. Rakiplerinden gelecek hamleye göre yükseltebilirler belki ilerde. Bir de zaten dünyanın en iyi akıllı telefon ekran panellerini kullanıyorlar. Hz olarak bu yıl 120 Hz’e geçtiler.

Apple bence eski geleneklerine kıyasla son yıllarda daha büyük yenilikler yapıyor. Rekabet kızıştığı için diyeceğim de amiral gemisi segmentinin satış rakamlarında açık ara farkla lideri. Bu başarısını sürdürmek istiyor belli ki.
 
Mesela, gerçekten parasının hakkını verebilecek;
  • 108MP (12MP kameraları da iyi)
  • 6000 mAh ve 120W hızlı şarj,
  • QHD+ AMOLED ekran (165 Hz)

Böyle bir model olsa kaç bin lira olur sizce?
Lens kalitesi, yüksek megapiksel, düşük diyafram açıklığı derken o kamerayı telefona sığdırabilmek ile maliyeti halletmek ayrı dert. Android tarafında düşük telefonlarda megapikseli allah katına çıkartıp 2.0 diyafram açıklığı oluyor, kalitelilerde yine megapiksel düşük örneğin S20.

6000 mAh batarya, daha hızlı bozulan batarya demek. %x şeklinde bataryada kapasite gider. Örnekle her seferinde %1 gitsin, 6000-60= 5940, 5940-59.4= 5880.6 diye gidersek 5821.7, 5763 oldu. 4 basamak da 1500 mah için yapalım. 1485, 1470, 1455, 1440. Yüzde olarak eşit kaybetmeleri gerek onu da hesaplarsak kalan %96.05 oluyor. Total mah kaybına bakarsak Apple 60, diğerleri 237 kaybetti, kayıp miktarı artıyor. Bunu da telafi etmek için işletim sistemini optimize ediyor, arka plan yönetimini düzenliyorlar ve aynı zamanda telefonu en çok kalınlaştıran etmenden kurtuluyorlar. Batarya en kalın bütün olan şeydir cihazdaki.

Ekran olarak ise Amoled oldukça pahalı ama şimdi Amoled'e geçtiler. 165 Hz bilgisayar monitörlerinde bile standartlaşmamışken o kadar ısınma ihtimaline, uyumsuzluğa ve fiyata yansıtmak zorunda oldukları maliyete rağmen girmeleri tamamen saçmalık olur. Marka imajları stabilite ve deneyime odaklı, en yeni en değişik biziz deselerdi belki yaparlardı. Android ile IOS'un temel farkı da bu zaten.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı