Apple Servisi Dışında Yapılan Onarımlarda Cihaz Kitleniyor

apple-t2-çipi-onarım-2.jpg


Apple'ın yeni çiplerinden biri olan T2 güvenlik bakımından çok katı dostlarım. T2 çipi olarak adlandırılan yeni işlemci, Apple'ın resmi servislerinden tamir edilmeyen cihazları algılıyor ve cihazı kitliyor. Bir nevi tuğlaya dönüyor diyebiliriz. Bu genellikle donanımla alakalı büyük değişiklikler yapılınca devreye giriyor. Ekran aksamı, anakart ya da Touch İD gibi donanımlara yapılan her temasta kitleniyor. Bunları açmak ise gene resmi Apple servislerinin elinde oluyor. Apple tarafından sertifikalı servislere sunulan Apple Service Toolkit 2 yazılımını kullanmak gerekiyor. Bazı kullanıcıları çileden çıkarabilecek gibi gözükmekte dostlarım.

Not: 2018'de üretimden çıkan her cihazda T2 çipi bulunmakta.
 
Kendi kendilerini yakıyorlar rezillik bana göre. :rolleyes:

Ondan sonra Apple niye almayın değil mi? Adamlar aynı telefonu biraz büyülterek yeni telefon diye milleti kazıklıyorlar resmen.
 
Yan sanayi ve çakma yedek parçalardan uzak durmak için birebir. Açıkçası orijinaline yakın performansı veren parçalara lafım yokta çakma parçalar için bence gayet mantıklı yöntem. Tek eksisi parayı fazla sömürür yanı olması.
Ücret konusunda haklısın ama Dünya'da o kadar çakma donanım ve telefon servisleri var adamlar napsın başka yolları yok. Bana göre iyi düşünülmüş bir yöntem.
 
Katılıyorum bence de korsan tamirat ve çakma parça kullanılmasını engellemek için gerekli. Sonra telefonu yaptırıp parmak izi niye çalışmıyor diyenler ile doluyor forumlar. Tamam cihaz pahallı yapacak bir şey yok ama bu servis fiyatlarının düzenlenmesi gerekli gerçekten. Resmen cihaz kadar para istendiği oluyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı