Saudi Aramco en değerli şirket oldu

Savaş gibi risk/kaos seviyesinin çok yükseldiği zamanlarda petrol ve emtia fiyatlarının artması normal. Tabi haliyle bunlarda lider olan bir ülke/şirketin zirveye yerleşmeside normal. Ortam biraz normalleşince değişir haliyle.
Azalma hissiyatını yaşamaya başladıklarında devletler stok yapmak için acele edecekler ve bir anda bitecek dostum. Şu an çok hissedilmiyor, lakin kıtlığa doğru gittiğimizi görmek zor değil.
Hevesinizi kırmak istemem ama o iş zor hocam. Eskiden petrole alternatif arıyordu devletler ama sonradan anlaşıldı ki daha baya zamanı var rezervlerin. Belki onlarca yıl daha çıkabilir. Elbet birgün bitecek, ama kısa zamanda değil.
 
Azalma hissiyatını yaşamaya başladıklarında devletler stok yapmak için acele edecekler ve bir anda bitecek dostum. Şu an çok hissedilmiyor, lakin kıtlığa doğru gittiğimizi görmek zor değil.

Benim düşünceme göre olay benzinin azalması değil, tarihte hep farklı farklı enerji kaynakları kullanılmış. İşe yararlılığı bitene kadar çoktan daha iyi bir enerji kaynağı bulunmuş. Benzin bitse bile ki lak diye bitmez çoktaan daha verimli bir kaynağı bulmuş işliyor oluruz. Ne dersiniz? Bence asıl sorun su kaynakları.
 
Saudi aramco bugün petrol satar, yarın rezerv bittiği satamaz çok seri üretim olduğu için şu anda saudi Aramco'nun önde olması normal karşılanabilir. Çünkü petrol sadece arabalarda kullanılmıyor. Aklınızda gelebilecek tüm sektörlerde aktif olarak kullanılan bir ham madde. Fakat yarın ve bir gün petrol rezervi biterse saudi aramco ellerinde kalan parayla hiçbir şey yapabileceklerini inanmiyorum. Teknoloji sektörü çok büyük ve paha biçilemez bir noktaya geldi her gün gelişmeler yaşanıyor yani o kadar da şey yapmak gerekmiyor benim düşüncelerime göre.
 
Benim düşünceme göre olay benzinin azalması değil, tarihte hep farklı farklı enerji kaynakları kullanılmış. İşe yararlılığı bitene kadar çoktan daha iyi bir enerji kaynağı bulunmuş. Benzin bitse bile çoktaan daha verimli bir kaynağı bulmuş işliyor oluruz. Ne dersiniz? Bence asıl sorun su kaynakları.
Katılıyorum.

Elon Musk'un odasında Mars'ın 2 ayrı fotoğrafı var. Birisi günümüzdeki, diğeri ise gelecekteki hali. Dünyayı oraya adapte etme gibi bir planı var. Dünya üzerindeki su kadar çok olmasa da Mars'ta da su vardı sanırım. Yani yaşanabilirlik oranı olduğunu düşündüğüm kadar vardır sanırım.

Mars'a ilk ayak basan ırk her zaman diğerlerinden üstün olacak. Hele oranın sırlarını keşfetmek, dünyada üstünlük kurmak için kaçınılmaz olacak.
 
@Tahao Mars'a gidecek olan insanlar; medeni, modern, entelektüel, bilim ve toplumu inşâ edebilen insanlar olacakken, koloni kurmaya kıyasla Dünya üzerindeki milyarlarca insanı medeni hale getirip karınlarını doyurmak ölü yatırım olur. 😇
 

Geri
Yukarı