Apple Türk markası olsaydı, ekonomi ne halde olurdu?

Dışa bağımlılığın azalması, ithalatın azalıp ihracatın artması, teknoloji geliştirme ve satma gibi etmenleri düşündüğümüzde, daha iyi olabilirdik.

En büyük sorunumuz bu zaten. İthalatımız çok fazla, ihracatımız yetersiz. Teknolojik alanda dışa bağımlıyız.
 
Klişe bir söz söyleyeceğim: Eğitim çok önemli.

Hiçbir siyasetçiden eğitim hakkında doğru düzgün vaat duymadım. Ekonominin düzelmesi için atılacak adımları "açıkça" belirten siyasetçi de duymadım.
 
Zihniyet değişmediği sürece bir değişiklik olacağını sanmıyorum.

Emin ol farklı olurdu. Hani bunu, Apple tak diye Türk markası oldu diye düşünmemek lazım. Aşamalarıyla olsaydı, o zaman bir altyapı olacaktı zaten.
 
Emin ol farklı olurdu. Hani bunu, Apple tak diye Türk markası oldu diye düşünmemek lazım. Aşamalarıyla olsaydı, o zaman bir altyapı olacaktı zaten.

@SideWinder dediklerinize bir şeyler eklemek istiyorum. Apple Türk markası olsaydı ekonomi büyük ölçüde duzelirdi. Zira Apple'ı yapacak bilgimiz olsaydı bu farkı alanlara da yansırdı. Bu şekilde çeşitli aletler geliştirdik.
 
Bir şirketle düzelmez. Ancak Apple gibi marka çıkartacak konuma gelen bir ülkede de bazı şeyler oturmuş ve düzene girmiş, dolayısıyla teknolojiler ve endüstriler gelişmiş demektir.
@SideWinder bir şirketle düzelmez ama dediğiniz gibi Apple'ı yapacak gücümüz olsaydı zaten diğer alanlarda da teknoloji ve endüstri gelişmiş olduğu için diğer alanlarda da teknoloji yapacak kabiliyetimiz olurdu. Bu şekilde ekonomi gelişmiş olurdu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı