Apple ürünleri bozulunca tamiri kolay oluyor mu?

bethyybethh

Decapat
Katılım
1 Aralık 2021
Mesajlar
58
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Tamir işi sıkıntı mı yani, sorun çıkar mı ya da ürün elimde kalır mı? Ortalama ne kadara mal olur? Ürünler çabuk bozuluyor mu?
 
Garantisi var ise ücretsiz yaparlar, o sırada sizde keyfinize bakarsınız. Fakat kullanıcı hatası içeren durumlar garanti kapsamına girmeyebiliyor. (Örnek ekran kırılması veya su hasarı gibi.)
 
Tamir işi sıkıntı mı yani, sorun çıkar mı ya da ürün elimde kalır mı? Ortalama ne kadara mal olur? Ürünler çabuk bozuluyor mu?
Çabuk bozulup bozulmaması tamamen nasıl kullanıldığına ve üretimine bağlı. Her üretilen teknolojik cihaz aynı kalitede olmuyor maalesef. Ama eğer hatalı bir üretim Mac alırsan genelde 2 yıl içinde bu sorunu görüp garantiden değişim yaparsın. Benim MacBook Air M1 cıhazımın ekranı bozuk şu an ve bir ay sonra garantiye vereceğim.

Tamiri kolay değil. Özellikle anakartın üzerindeki birleşenleri çıkartamıyorsun. Bunan dolayı hafıza ile RAM ile ilgili bir sıkıntı yaşarsan anakartın değişmesi gerekir ve ayrıca batarya değişmen gerekirse de bütün cihazın kasasını değişmen gerekiyor. Onun dışında ekran, trackpad, hoparlörler, Type-C ve 3.5 mm girişleri değişmek çoğu cihazdan çok daha kolaydır.

Normal bir kullanıcının almadan önce böyle şeyleri çok düşünmesine gerek yok. 2 yıl sınırlı Apple garantisi eğer bir sorun çıkarsa direkt çözecektir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı