Apple USB C Güç Adaptörü 30W vs 20W

serlawen

Hectopat
Katılım
27 Mart 2021
Mesajlar
94
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, iPhone 11 sipariş ettim. Birkaç YouTube kanalında daha güçlü bir adaptörle kullanıldığında hızlı şarj özelliğini kullanabileceğimiz hakkında birkaç video vardı.
Bu iki ürün arasında kaldım sizce hangisini tercih etmeliyim?
 
Senin kullanımına bağlı 30W'a kadar destekliyor 30W olanı alırsan daha hızlı şarj eder sana kalmış.
-Düzeltme- 18W'a kadar destekliyormuş 30w olanı alman gereksiz olur
 
Son düzenleme:
iPhone 11 için 18W'a kadar şarj olabildiğini biliyorum, araştırdığım kadarıyla bir kaynak da 22W'a kadar şarj olabildiğini belirtmiş (hız olarak). Size ilk önerim adaptörü Turkcell Pasaj'dan almamanız, 2. önerim ise bilgisayar olarak kullandığınız cihazda type-c portu yok ise, verimlilik açısından type-c adaptör seçimini tekrar düşünmenizdir. Tabi ki elinizde type-a to lightning kablo var ise zaten sorun yok (PC veri aktarımı için). Ama type-c to lightning kablo yok (linkteki adaptörü kullanabilmek için) ise 200TL de onun fiyatı bulunmakta. Elbette tercih sizin.

Not: Pili daha hızlı şarj etmek, evrensel bir bilgi olarak ömrünü daha hızlı tamamlamasına neden olacaktır. Bunu da hatırlatmak istedim. Örnek verecek olursak, 50W hız ile doldurulabilen bir bataryayı 50W güç ile şarj etmek yerine 25W güç ile daha yavaş şarj etmek, döngü sayısı dediğimi bataryanın sağlığını koruma konusunda daha uzun sağlıklı kullanım ömrü sunacaktır. Elbette pil sağlığı kötüleşince yeniletirim derseniz sorun yok.
 
Son düzenleme:
18 Watt üstü size fayda sağlamayacaktır. Spigene bakabilirsiniz hem mfi sertifikalı hem de daha ucuz apple ile karşılaştırınca. iPhone 11 aldığımdan bu yana spigen 27w şarj aleti ve type-c kablo ile kullanıyorum. 1 yılda %98 sağlık ile yoluna devam ediyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı