Apple Watch neden pahalı?

Merhaba arkadaşlar,

Apple Watch'lar neden diğer akıllı saat modellerine nazaran daha pahalı arkadaşlar? Sunduğu özellikler ve imkanlar aynı gibi duruyor. Biraz araştırmaya çalıştım ama akıllı saatlerde nelere dikkat edilmesi gerektiğini bilmediğimdne ötürü neyi araştıracağımıda bilemedim. Mesela 2 bin liralık bir akıllı saat, başka bir markanın işte. Apple Watch series 8 ile aynı özellikleri sağlıyor gibi gözüküyor. Fark nedir tam olarak? Sadece teknik özellikler mi yoksa çok daha başka şeylerde var mı?

Yorumlarınızı çok dikkatli ve özenli bir şekilde okuyacağım.

Biri elma logosu var ve daha uzun ömürlü.
Ha tabii çoğu özelliğini kullanmayacaksanız orta seviye bir saat alın geçin.
 
Verdiğin vergi ülkene giren ürünlerin X20 ile girmesi Türkiye'nin ekstra olarak gümrük vergisi ithal ürünlere asgari ücretin yüksek olması mağzaların işçi maaşlarını ödemek için ürünlere ekstra zam yapması her şey zincirleme.
 
Hocam kaliteliydi eskiden. Yani iPhone 8`e kadar kaliteliydi fakat şimdi vergiden başka bir şey değil.
 
Ya hocam havası falan dışarıda bir Samsung saat gören adam ile Apple Watch görünce adam bence bir olmuyor. (aynı şey iPhone için de)
 
Hiçbir şey pahalı değil bence. Alan alıyor. Konulara bakarsanız görürsünüz. Millet "1080 Ti Alınır mı?" gibi konular açıyor. Belli bir kesim gayet rahat yaşıyor. Dolayısıyla Apple Watch'ı da zorlanmaksızın alıyor insanlar.
1080 Ti alınır mı diye soruyorlar çünkü bütçeleri ona yetiyor. Kim yıllar önce çıkmış bir kartı kullanmak ister?
 
2000 TL'lik saat ile 9000 TL'lik saat aynı özellikleri de sunamaz, deneyimi de yaşatamaz. "elma ondan", "ehühehe para tuzağı da ondan" gibi klasik yorumları geçmek lazım. Bir ekosistem var ve buna göre donanımlar üretiliyor. Alınan üründe de bu niye düzgün çalışmıyor ya da keşke almasaydım dedirtmiyor. Olması gerektiği gibi çalışıyor. Gerçekten aynı olsa bütün dünya çapında satılabilmesi mümkün olmazdı zaten. Ben de Watch SE 2 kullanıyorum. Eğer iPhone kullanıyorsanız ve gerçekten ihtiyacınız varsa ciddi anlamda yardımcı olan bir donanım.

İşte şöyle mantıklı yorumlar yapın arkadaşlar lütfen. Benim de bilmek istediğim bunun gibi şeyler. Ekstra somut bilgisi olan varsa lütfen aktarsın atıyorum mesela Apple ürünlerinde özellikle şu şu yapılır kullanılır vs. gibi.
 
İşte şöyle mantıklı yorumlar yapın arkadaşlar lütfen. Benim de bilmek istediğim bunun gibi şeyler. Ekstra somut bilgisi olan varsa lütfen aktarsın atıyorum mesela Apple ürünlerinde özellikle şu şu yapılır kullanılır vs. gibi.
Apple zaten kaliteli ürün üretiyor parasının hakkını veriyor, örneğin o saatte takılma vs yaşamazsınız ama 2000 liralık da böyle şeyler olabilir bir de iPhone telefonunuz varsa Apple eko sistemi için Apple Watch daha mantıklı.
 
Apple, diğer markaların aksine kendi yazılımını üretiyor. Mesela çoğu akıllı saat wearos ve diğer hazır yazılımları modifiye ederek kullanırken, apple kendisi WatchOS hazırlıyor ve haliyle fiyatı artıyor. Zaten apple ürünleri dolar olarak pahalı şirket kârını yüksek tutuyor, türkiyeyr gelirken dolar kuru vergi o payı şu payı derken fiyatlar artıyor.
Bakın Galaxy Watch'a, WearOS kullanıyor ve fiyatına göre gayet iyi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı