Aptal olduğumu düşünüyorum

Aptal olmak veya olmamak diye bir şey yok. Buna sen karar veriyorsun. Ben aptalım diyorsan aptalsındır, değilim diyorsan değilsindir. Dünya da kimse aptal değil kendini aptalmış gibi hissediyor. "Bu ülkede istediğim kadar çaba versem de düşündüğüm yerlere gelemeyeceğimi düşündüğüm için her şeyi erteliyorum." Senin sorunun tamamen bu cümlede. İstediğin kadar çaba verirsen, verdiğin çaba kadar mükafatını alırsın bu ülkede. O yüzden erteleme, gayret et. "Belli bir süre sonra gideceğiz neden uğraşıyoruz?" derken ölüm konusundan bahsediyorsan, gitmeden önce sağlıklı, huzurlu bir aile içerisinde yaşamak içindir. Geleceğine sen yön vereceksin, sen karar vereceksin.
 
Evet. Kendimin aptal olduğumu düşünüyorum. Hiçbir şeye eğilimim olmuyor. Bu ülkede istediğim kadar çaba versem de düşündüğüm yerlere gelemeyeceğimi düşündüğüm için her şeyi erteliyorum. Odaklanma problemim var ve diğer insanlardan 1-0 geri başlıyorum derslerde vb. çevrem beni dışladı, eyvallah dedim. Fakat iyice artık kimsenin beni artık takmadığını, beğenmediğini veya umudunu kestiğini düşünüyorum. Biraz çocukca gelebilecek düşünce ama bu kadar çaba belki boşuna gidecek belki de gitmeyecek ama belirli bir süre sonra gideceğiz. Peki neden uğraşıyoruz? Erkenden son vermek istedim çok ama elim el vermedi, neden bilmiyorum. Belki cevabımı burada alamayacağım, belki alacağım bilmiyorum. Sadece içimi buraya dökmek istedim. Dökebileceğim tek yer burası.

Selamlar elektrikli ev aletleri teknisyeniyim işe ilk başladığımda çırakken ustalarım bana salaksın bu işi yapamayacaksın derdi ben ise salak olduğumu düşünmeye başlamıştım ama birden silkelendim ve kendime dedim ki; Efe sen salak değilsin kendini salak hissetme.
Yani kardeşim kendini nasıl hissedersen öyle kalırsın kalk ve silkelen birşeylere eğilimin olmasa bile sevdiğin şeyleri yap.
Bana salak diyen insanlar şu an arayıp bana cihazlar hakkında soru soruyor asla kendini kimseye ezdirme Allah her insana bir beceri başarı vermiştir kendinde o başarıyı keşfettikten sonra devamı kendi kendine zaten geliyor emin ol.
Böyle düşünmeye devam edersen sonun iyi değil kalk ve kendini keşfet.
 
Hayat çok anlamsız ancak ne olursa olsun sonuna kadar yaşamak için güzel sebeplerde var. Kendi sebeplerini ya yaratmalısın ya da bulmalısın dostum. Her ne boşluğun içersine düşersen düş hayatını sonuna kadar devam ettirmekten vaz geçmemeli ve ölmek için bu kadar acele etmemelisin. Kim bilir belki bir sürü fırsat kaçıracaksın böyle yaparak mutlu olmak için. En azından yaşamak için merağını geri kazanmalısın.
Yanlış aslında. Eğer bir Müslüman ise direnecek , uğraşacak , ibadet edecek , inançlı olacak , Cennet için çalışacak , boş zamanlarında Allah'ı zikredecek ve diğer iyi ameller ile ilgilenecek. Anlamsız diye bir şey yoktur.

(Müslümanlar için) sadece zevk için yaşamıyoruz kısaca. Allah'ı analım lütfen. 🙏
 

Geri
Yukarı