APU Sistem XMP Desteği

Fenerist23

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben 1500 TL'lik APU sistemi topladım fakat vatan'da makalede kullanılan Kingston RAM yerine CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance Pro DDR3 2400MHz CL11 Ram
bu RAM'i aldım. Adamın tavsiyesi uzerine. Eve gelip XMP ayarına girdim profile seçeneği yok sadece disabled ve enabled vardı. Geri götürdüm adam bana direkt RAM'in vatanın sitesindeki linkini açtı açıklamada XMP desteği yazıyordu bende içimden adamı boşuna suçladım dedim adam dedi bu böyle XMP'de ayarı enabled yapıp sonra direk ustteki VRAM ayarıyla 2400 yaptı ben dedim abi sistem boot etmeme şansı var XMP Profile ayarı diye dedi yok orda yazılım falan atmışlardır (Technopat'ı söyledim o arada orada çıkıyor diye falan) adam dedi bir şey olmaz öyle olsa adamlar niye koysunlar. VRAM ayarını neyse ben eve geldim RAM'in linkine tekrar girdim açıklama okudum İNTEL ile XMP yazıyor tabi ben yine sinirlendim sonra Ets2 yükledim baktım FPS neredeyse burdaki testlerin 10-11 FPS altında simdi acaba bu FPS düşüşü XMP ile yapmadık diye mi? Biz para iadesi için gitmiştik zaten adam dedi yok o ayar bir şey değiştirmez şimdi zaten iade süreside geçti ne yapabilirim ben lütfen yardımcı olun?

Öncelikle Ramleri anakartın bellek destek listesinde olup olmadığını kontrol etmek gerek. Sonrasında uygun olanı seçip almalıyız.
Soruna gelecek olursak eğer, bütün marka ve modellerde profil 1-2 yok. Örneğin, Kingston markasında 2 profil olurken aldığın markada yok. Normal bir durum. Bios ayarlarından XMP ayarını enable yap. Ram Frekansını otomatiğe getir. Ayarları kaydedip çık. Ve çift kanal takmayı unutma.

Abi tamam çok sağol dedigin yolla yaptım direk oldu sonra FPS hala değişmeyince BİOS güncelledim sistem açılmıyor boot etmiyor bende mecburen 2133 de açabiliyorum dediğin ayarda veya normal 2400 mhz de açılmıyor sistem bu sefer napicam ben sistem bosami gitti simdi

Sonu E-33 V2 olan anakartın güncel bios'u 2400'ü desteklemiyor diye bir arkadaş dedi. Ne kadar doğru bilmiyorum. Sizde de aynı sorun olabilir.

Çift kanal taktığına emin misin? Bence çift kanal takılı değil. Takılysa yerlerini değiştir. Birde Cpu-z ve Gpu-z ekran görüntüsü paylaşır mısın?

Buyur kardeşim cpu-z ve gpu-z ekran görüntüsü

Dosya Ekleri

• 01.png
    01.png
    124,9 KB · Görüntüleme: 408
Bir problem gözükmüyor. Çift kanal takılı. 2133 Mhz hızında çalışıyor Ram. Eğer denildiği gibi anakartın yeni BİOS sürümü 2400 Mhz desteklemiyorsa ki çok saçma, yapacak pek birşey yok gibi. MSİ ile bağlantıya geç. Durumu onlara da bildir. Ancak 2133 ile 2400 arasında nasıl FPS değişmedi anlayamadım. Ne ile test ettin, nasıl bu kanıya vardın?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı