Rehber APU sistemde 2 GB'tan fazla VRAM kullanma

• Konuyu başlatan Akif
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 100
  • Görüntüleme 20.744
@coolfire önemli olan hangi ekran kartı olduğu. 3400G'ye takacağın en az 1650 Super falan olmalı ki verdiğin paraya değsin. 560 Ti'dan daha güçlü 3400G'nin içindeki grafik yongası.

@osmannr oyun testlerine bakabilirsin: [İnceleme] Ryzen 3200G APU sistem

Hocam senin belleklerin hızı düşük yalnız. Bende 3200 MHz RAM var çift kanal. Ayrıca Overclock da var. Kaç FPS aldığımı hatırlamıyorum ama 50 civarında alıyordum diye hatırlyıorum.
Hocam ben hiç ayar yapmadım o kadar FPS alıyorum ama siz hangi ayarlarda alıyorsunuz o kadar FPS ben normal ayarlarda 1280x720 çözünürlükte 60-70 arası alıyorum.

Öncellikle bu rehberi hazırladığınız için teşekkür ediyorum. Benim kullanmakta olduğum işlemci 2400G. Rehberdeki ayarları yaptım ama bazen GPU belleği kullanımı 0.5 GB civarlarında oluyor. Bunun sebebini anlayamadım. Overclock ile CPU hızını 3,8 GHz, GPU hızını 1500 MHz, RAM hızını 3200 MHz yaptım. Sıcaklık ise en fazla 75 dereceyi gördüm. Bu sıcaklık değerleri ve atmış olduğum resimlerdeki GPU kullanım oranları normal mi? (oyun grafik ayarlarını da ekledim.) FPS genelde 45-50 civarında.

Dosya Ekleri

• 1.png
    2,2 MB · Görüntüleme: 84
  • 2.png
    2,2 MB · Görüntüleme: 82
  • 3.png
    2,2 MB · Görüntüleme: 80
  • 4.png
    2,3 MB · Görüntüleme: 71
  • 5.png
    1,8 MB · Görüntüleme: 68
  • 6.png
    1,9 MB · Görüntüleme: 80
FPS değerleri gayet iyi bence.

@Akif hocam, merhaba. Bende 4300GE var. Ben de bu ayarları yapmayı düşünüyorum. Siz bu ayarlarda kullanırken bir sıkıntıyla karşılaştınız mı? Oto mu seçmem daha iyi olur yoksa 4 GB falan seçmem mi? 3200 MHz 8*2 GB RAM var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…