Aquarius Mesh kasa ve 5600X fan seti tavsiyesi

Xurmirac

Kilopat
Katılım
20 Ocak 2015
Mesajlar
1.707
Çözümler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600X | RTX 3060Ti
Cinsiyet
Erkek
Daha önce buna benzer bir konu açmıştım, şimdi başka bir kasa için yine fan seti almayı düşünüyorum. 5600X işlemci, Aquarius Mesh kasa var. Hem işlemcinin hem de kasanın fanlarını değiştirmeyi düşünüyor ve hepsini set olarak aynı almak istiyorum.

Kasa önde 3 fan ile geliyor, bir de egzoz fan toplamda 4 fan ile geliyor.

Ben öndeki fan sayısını 2 yapacağım, en altı boş bırakacağım şimdilik.

İşlemci fanı olarak ID-Cooling SE 224 XT düşündüm. Bu soğutucuda gelen fanın aynısından 3 tane daha alıp, egzoz fan ve öne 2 fan olarak takmayı düşünüyorum. Bu soğutucunun içinden gelen soğutucu tam olarak hangisidir ve siz bu seti tavsiye eder misiniz? Bu setin fiyatını aşmayacak şekilde ne önerebilirsiniz?

@The Man From E.A.R.T.H. hocam bir önceki konuda çok yardımcı olmuştunuz yine olabilirseniz sevinirim.

Almak istediklerim 1 işlemci soğutucu, 3 adet kasa fanı, 2 adet ön 1 adet egzoz olacak şekilde. Nasıl bir set tavsiye edersiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçen ne?
2 ön 1 egzozdansa 3 ön pasif egzoz tavsiye ederim.
Hocam hepsi birlikte maksimum ama maksimum 900. Önü 3 yapmaya gerek yok diye şu yüzden dedim, en alttaki fan güç kaynağı kısmını soğutmak dışında pek bir faydası yok. Orada sabit diskim de yok. Mutlaka etkisi vardır ancak egzozdan almaktansa ön en alttan 1 tane eksiltmek daha mantıklı geldi.
 
224XT'nin fanı güçlü, ancak sesli. Onu alıp P12 gibi hem sessiz hem iyi fanlar alınabilir ama P12 biraz pahalı haberin olsun. Aquarius fanlarını değiştirmeyi neden istiyorsun?
Peki tek bir işlemci fanı almak istesem? Yine Arctis esport 34 Duo mu önerirsiniz? Aquarius 'un fanları iyi midir normalde? Ben egzoz fan arkasına elimi koyuyorum çok az hava geliyor kule fan olmadığından mı acaba.
 
Bence yetecektir ya, @BerkayZ87 kaç zaman boyunca 20 CFM'lik Aerocool fanları kullandı sorunsuz.
224XT'nin kendi fanı da gayet güçlü bu arada, sadece sesinden dolayı değişim isteyebilirsin belki.
Ryzen 5 3600'ü stok soğutucuyla Aerocool One Frost'ta kullanıp forumdaki çoğu kişiden çok daha iyi sıcaklık değerleri alıyordum. Fandan önce kasanın mühendisliği önemli. Tabii fan da önemli zira mühendislik iyiyse kaliteli fan da kendini gösteriyor.
 
Ryzen 5 3600'ü stok soğutucuyla Aerocool One Frost'ta kullanıp forumdaki çoğu kişiden çok daha iyi sıcaklık değerleri alıyordum. Fandan önce kasanın mühendisliği önemli. Tabii fan da önemli zira mühendislik iyiyse kaliteli fan da kendini gösteriyor.
Benim kasa One Frost kadar geniş değil muhtemelen. Aslında öndeki üç fanın arkasına elimi koyduğumda hiç de fena rüzgar gelmiyor. Nedense egzoz fanın arkasına koyunca bi az geliyor gibi. Dediğim gibi sadece işlemci fanı yetecek gibi.

@The Man From E.A.R.T.H. Yalnızca işlemci soğutucu için 700 lira bütçe ayırmış olsam, başka bir öneriniz olur mu?
@BerkayZ87 Sizin öneriniz ne olur hocam?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı