Araba alırken plaka nasıl değişir?

ErenS5757

Centipat
Daha fazla  
Herkese iyi sosyaller.
Kısmetse pazartesi günü ikinci el bir araç alacağım. Ancak alacağım araç farklı bir şehirde ve ben kendi şehrime ait plaka koduyla kendi plakanı almak istiyorum. Süreç nasıl işliyor bilen var mı? Örnek vermek gerekirse; alacağım arabanın plakası 34 XXX 000 ama benim istediğim 55 XXX 000 gibi tabii ki kodları da kendim seçip emniyetten ayırtmak istiyorum ancak hangi sıralama ile bunu yapmam gerekiyor? İlk olarak gidip arabayı üstüme alırsam sonra o plakayla mı kalacak yoksa üstüme alırken bana yeni kendi memleketime ait plaka kodu seçtiriyor mu?

Önce plakanı ayırtacaksın. Satış işlemi gerçekleşirken Noter plaka değişecek mi diye soracak. Orada ayırttığın plakayı söyleyeceksin. O plakaya göre yeni ruhsat çıkartacak Noter. Eğer plaka ayırtmazsan, noter sırada hangi numaralar varsa, o sıradan bir plakayı atar. Ya da plakayı değiştirmeden eski plakayla kullanırsın.

Bu aralar çok sistem değişikliği oldu. Eğer plaka işlerinde bir değişiklik olmadıysa süreç bu şekilde ilerliyordu.

Önce plakanı ayırtacaksın. Satış işlemi gerçekleşirken Noter plaka değişecek mi diye soracak. Orada ayırttığın plakayı söyleyeceksin. O plakaya göre yeni ruhsat çıkartacak Noter. Eğer plaka ayırtmazsan, noter sırada hangi numaralar varsa, o sıradan bir plakayı atar. Ya da plakayı değiştirmeden eski plakayla kullanırsın.

Bu aralar çok sistem değişikliği oldu. Eğer plaka işlerinde bir değişiklik olmadıysa süreç bu şekilde ilerliyordu.

Peki ben rastgele plaka ayırtabilir miyim EGM ile mi görüşmeliyim? Diyelim ki ayırttım plakanın parasını verdim onu benim ayırtdığımı nasıl görebilirler? Başkası ayırtmıştı belki ben o plakayı söyledim ve sistemde çıktı onu alırım o zaman nasıl önlenecek bu?

Peki ben rastgele plaka ayırtabilir miyim EGM ile mi görüşmeliyim? Diyelim ki ayırttım plakanın parasını verdim onu benim ayırtdığımı nasıl görebilirler? Başkası ayırtmıştı belki ben o plakayı söyledim ve sistemde çıktı onu alırım o zaman nasıl önlenecek bu?
Rastgele plaka ayırtamazsın. O plaka boşta mı yoksa kullanımda mı onu bilmiyorsun sonuçta. O yüzden emniyetten hali hazırda boşta olan bir plakayı ayırtman gerekiyor.

Başkasının ayırttığı plakayı söylesen bile alamazsın. Plaka ayırtırken kimlik bilgilerin o plakaya kaydediliyor. Noterde plakayı söylediğinde, o plakanın ayırtıldığı kişinin kimlik bilgileri ile ruhsat sahibi olacak kişinin kimlik bilgileri tutmazsa o plaka verilmez sana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı