Araba almak için 3 sene içinde 45 bin lira nasıl biriktirebilirim ?

Bence kendini 45bin TL biriktirmeye zorlamak yerine, elinden geldiğince paranı biriktirmeye çalış. Çünkü o gün geldiğinde belki çok daha farklı durumun olup daha yüksek rakamda araba alıp veya Allah kimseyi düşürmesin ama bir borca vermek zorunda kalabilirsin. Fikir olarak eğer okuyorsan ilerde seçeceğin mesleğe az çok yarıyacak yerlerde okulunu aksatmadan çalış.

Şimdiki çocukların daha iş hayatına atılmadan hedefleri büyük oluyor ya.
Ben 4.000 lira maaş alıyorum, ancak 65.000 liralık arabaya binmiyorum.
Teknoloji ürünlerine para vermekten cebimde para kalmıyor orası ayrıda :)

Yanlız saçmalamışsın resmen, ileriye dönük yatırım yapman için, ev almak için para biriktiricem desem anlarımda. Araba almak için yatırım denir yahu, ayrıca her sene araba fiyatları artıyor.

O arabayı almakla bitiyor sanki, muayenesi var, bakımları var, vergileri var, kasko sigortası var, yakıta harcayacağın para var.
Araba yattığı yerden para yer, iş hayatına atılmadan araba almak kadar saçma bir şey yok bana kalırsa.

Senin yaşında biri bisikletine atlayıp spor yaparak gitmeli bir yerlere, aynı benim gibi :)
Babanın imkanları vardır, kullanırsın orası sana kalmış. En kötü ihtimalle bir Harley motor al, farkın olsun derim.

Son düzenleme:
Ben 4 senedir biriktiriyorum... Insallah en gec 6 aya BMW 7.30D aliyorum... Söyle bir sey...
Birikmez diyerek baslamayin... Damlaya damlaya göl olur...
Oralarda insanların alım gücü nedir bilemiyorum ancak Türkiye'de durum ortada abi :) Resenburg'da BMW fabrikası da varmış galiba, hayırlı olsun şimdiden.

Alim gücü elbette Türkiye'den biraz fazla... Lakin düzenli bir planlama ile olmayacak sey yok gibi sevgili @BilgisayarKurdu :)
4 sene önce hedefim 5'lik BMW idi... Düzenli bir planma ve bence önemsiz seylerden kisarak hedefime ulastim... (Sky aboneligi, Sigarayi birakmak, Haftalik Sauna ziyaretinden feragat ve yillik "lohnsteuererklärung" ( Türkcesini bilmiyorum :( ) düzenli yapmak gibi...
Siradaki 7.30'luk BMW insallah...

Ha evet BMW'de calistigim icin %15'lik bir indirimden yararlanacagim insallah...
Önümüzdeki ay Noel Parasi ve Haziran ayinda Kar'dan pirimi alinca insallah siradaki arabama kavusacagim...
Allah herkese nasib eder insallah... (Amin)

O fabrikada çalıştığınızı bilmiyordum cidden :) Çalıştığınız fabrikadan mı çıkacak yoksa araba? Öyle olacaksa cidden şahane, gözünüzün önünde birleştirilmesi falan çok hoş olur :) Lohnsteuererklärung dediğiniz şey vergi bildirgesi gibi bir şey mi acaba? Ben de anlayamadım ne olduğunu.

21 yasindan beri BMW'de calisiyorum @BilgisayarKurdu :)
Gerci bana hala dün gibi geliyor ya neyse... :) Laf lafi aciyor, sonra uzaklastiriliyorum olan bana oluyor... :)

Burada calistigim yer ile ilgili olan bir zam'dan sevincimi paylasmistim siz yorum yapmistiniz aslinda...
Evet simdi baktim Babylon'dan Vergi Iadesi imis Türkcesi...
Vergi Iadesi deyip gecmemek lazim, cok güzel paralar geri geliyor oradan... :)

Alacagim araba insallah BMW'ye ait Jahres Wagen (1 senelik kullanilmis araba olacak...) ama dedigim gibi Insallah...
Lakin Regensburg degil Dingolfing fabrikasindan cikmis olacak... Regensburg sadece 1'lik 3'lük ve Z4 gibi modeller cikariyor...
F48 test üretimine yeni gectik... :)

İnsanlar neden kafasını sokacak bir evi olmadan hemen araba almayı düşünüyor. Diyeceksiniz zaten ev var, ama senin mi?

Var 107.000 € borcu kaldi... 8 seneye tamamliyorum insallah... :)
Bu aralar Insallah'i cok kullaniyorum... Hayirdir Insallah... :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı