Araba sürmeyi öğrenme anılarınız neler?

Makaleler
1
Daha fazla  
Ben ilk öğrendiğimde babam yanımdaydı. Bağrış çığrış derken arabayı bıraktım. Ufak şeyde azarlıyordu öğrenemedim. Köydeyken babam tarlaya gittiğinde arabayı kaçırıp öğrenmeye çalıştım. Arabayı getirdiğimde debriyaj gaz dengesini tam öğrenemediğimden arabayı bayır aşağısına aldığım yere park edemedim. Çıkardığımda gazı sonuna kadar kökleyip debriyajı salarak çıkarmıştım. Ama sonra işin içinde geri gitme ileri gitme derken denedim denedim olmadı. En sonunda arabayı bıraktım olduğu gibi. El frenini de çektim. Babam gelince sordu bu niye böyle diye bir şey diyemedim. Ufaktan yalanlar salladım inanmadı. Evde onun için kavga ettik. Sonra bir daha kaçırdım köydeki bayırda park antrenmanları yaptım debriyaj gaz dengesini öğrendim. Bir daha geri getirdiğimde çakmadı. Şimdi öyle böyle öğrendim arada hala arabayı kaçırıyorum. Siz nasıl öğrendiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlardan kullanımını öğrenmiştim. Sanayide ise bakkala bile kamyonla gidiyordum alışmak için. En son malzeme götürüleceğinde ben sürmüştüm ve kimse bir şey dememişti. Sanayiler arası magandası olarak öğrendim :D

Ailem arabanın az geçtiği bir yolda arabayı verdi. Bayağı kötü sürdüm özellikle fren kısmında. Biraz sürdükten sonra kenara park et dediler. Ettim güzel bir şekilde ama arabadan inerken el frenini çekmeyi unuttum.

İlk sınavda debriyajı ayarlayamadığım için kalmıştım yani kalkarken ve vites değiştirirken araç istop ediyordu daha sonra ikinci sınava kadar süre süre alıştım ve ikinci sınavda geçtim. Bu iki sınav arasında babamla köye gidiyoruz al sen kullan demişti, gideceğimiz yol kalabalık olmuyordu. Babamla yer değiştirdik, gaza basıyorum arabadan tepki yok. Babam sinirlenmeye başladı hafiften çünkü yeni indi arabadan ne değişmiş olabilir ki :). Daha sonra gaz ipinin yerinden çıktığını fark ettik onu takıp devam ettik. Son olarak evden çıkacağım evde biraz bayırda, geri geri çıkıyorum düzlük için. Direksiyonu sağa çevirdim çıkıyorum köşede de bir çöp kutusu var. Arkadaşım da kenarda çıkmamı bekliyor, geri geri çıkarken çöp kutusuna çarpmıştım. Arabada aldığım ilk hasardı. Son olarak ters şeritten bir de cezam var diyip bitiriyorum :).

İlk olayı city car drivingden biraz kapmıştım 2011-2012 civarında. Sonra denedim aslında sürmüştüm ama pedal hakimiyetim yoktu. Daha sonraki yıllarda ehliyet almadan bir denedim stop ettirdim gazsız kalkmıyor araba. Kursa gittiğimde genel olarak iyi olduğumdan ve o zaman detaylı şehir içi eğitimi olmadığından rahat geçmiştim. Fakat kurstaki araba en kral rampada debriyaj ile kalkabiliyordu, bizim arabamız ise gazsız kalkmıyordu. O nedenle arabayı ilk başka rahat süremedim sonra biraz videolardan biraz da pratikle kendi kendime kavradım.

Süremezsin dedi oyunlardan ve YouTube'dan öğrendiğim kadarıyla arabayı sürmeye başladım sonra ehliyete yazıldım 1 hafta altıma kursta araba verdiler 1 haftada park etmeyi öğrendim aldım ehliyeti.
Halada yanıma oturduğunda bana şunu şöyle yap bunu böyle yap der ama ben kendi bildiğimi okuduğum için 5 dakika sonra susar.

Babamda eskiden kalma Opel vectra vardı 2.0 ehliyeti daha yeni almışım canavar gibi araç 18 yaşında biriydim neyse ilk aldım arabayı arkadaşları aldık benzin koyduk o zaman 4.5 TL tabii ışıklarda birini bulup yarışıcaz birini bulduk adamda 5.20 BMW var adam yeşil yanmadan kalktı tabii vectra ile geriden başlamama rağmen 3 boy farkı koydum geçtim son anda adama bakıyorum falan heyecan olunca direksiyonu sağ şeride doğru kırmışım az manevra ile kurtardım o hızla vursam 3 kişi öldüydük arabada o gün.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı