Arabada ufak tefek çizikler değer kaybı yaratır mı?

Sorum başlıktaki gibi araçta ufak tefek ciddi olmayan bir takım çizikler var zaten satın aldığımızda bir vuruk vardı. Çizikler genelde tampon ve çamurluk gibi yerlerde şasi kısımlarında da var. Bu küçük çizikler arabayı satarken değer kaybı yaratır mı?

Pasta cila ile geçecek şeyler değer kaybı yaratmaz bence ama pazarlık yapmak isteyen adam bunu bahane edip fiyat kırmaya çalışabilir.

Ön arka tamponda olan çizikler değer kaybettirmez. Çünkü expertiz raporlarında bile plastik olarak geçer. Boyalı boyasız bakılmaz bile. Çamurluk gibi yerlerde çiziğin derinliğine ve gözle görülebiliriğine göre değişir ama alıcı kılsa en ufak çiziği bile bahane eder. O tarz insanlara satmamakta fayda var.

Sorum başlıktaki gibi araçta ufak tefek ciddi olmayan bir takım çizikler var zaten satın aldığımızda bir vuruk vardı. Çizikler genelde tampon ve çamurluk gibi yerlerde şasi kısımlarında da var. Bu küçük çizikler arabayı satarken değer kaybı yaratır mı?
Araca göre değişir bu durum. 1-2 yaşında bir araç için sağı solu çizik içinde olması pek iç açıcı bir durum değil. Satıcının dikkatsiz, özensiz olduğunu gösterir bence. Ama 2000 model gibi 20-25 yaşında bir araç olunca kimse dikkate almaz bile.

Pasta cila işlemi ile düzeltilebilecek kılcal çizikler her araçta vardır fakat düzeltilmesi sadece boya ile mümkün olacak çizikler, expertizde bulunduğu bölgeyi lokal boyalı olarak gösterir. Dış işlemlerde tavan ve kaput halkımızın kırmızı çizgisi olduğundan, bu bölgede yapılan her bir işlem aracın değerini oldukça düşürür. Ön arka tampon gibi araçta diğer saç parçalara nazaran öneme sahip olmayan plastik aksamın lokal olarak boyanması kısacası işlem görmesi değer kaybı yaşatmaz.

Cevaplar için teşekkürler herkese. Araç fiat doblo 1.3 mj 2020 model şuan 100k km de. Ankarada yaşıyorum ankara trafiği bile istanbul gibi oldu ankarada yaşayanlar bilir. Arabayı kullanırken tek sürttüğüm nokta sol aynaydı onun dışında başka bir yere dokunduğumu veya sürttüğümü hatırlamıyorum. Arabayı ailecek ortak kullanıyoruz. Belki yoldan geçenler falan hafif çizmiş olabilir. Çünkü ben bir yere dokunsam veya sürtsem hissederim diye düşünüyorum. Ayrıca ben yeni yeni araba kullanmaya başladım 2 ay falan oldu acemiyim yani daha.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı