Arabalarda kilometre yükselince neden değeri düşer?

XEfe.Bey

Hectopat
Katılım
16 Nisan 2021
Mesajlar
7.515
Makaleler
2
Çözümler
2
Selamünaleyküm sevgili hocalarım, arabalarda neden kilometre değerlidir, yükseldiği zaman arabanın değeri düşer hep merak ederim neden bu kadar takıntı bu kilometre?
 
Selamünaleyküm sevgili hocalarım, arabalarda neden kilometre değerlidir, yükseldiği zaman arabanın değeri düşer hep merak ederim neden bu kadar takıntı bu kilometre?

Metal yorgunluğu diye bir durum var o yüzden.
Ne kadar km yaparsa arabanın mekanik parçaları o kadar çok çalışmış demektir.
 
Araba ne kadar çok kilometre yapmış ise o kadar yıpranır mesela örnek verecek olursam. 2014 A4 2.0TDİ 462.000KM'de alınmaz, çünkü bu yapılmış KM'de ortada motor diye bir şey kalmamıştır. Çok ekstrem bir örnek verdim.
 
Sen şimdi 20 yaşındasın diyelim. İstediğin kadar koşup yürüyüp zıplayabiliyorsun ama 60 yaşına geldiğinde bunların bir çoğunu eskisi gibi yapamazsın. Yaşlanınca vücudunda her gün başka bir hastalık çıkabilir. Mantık aynıdır. Ama tabii ki ağır işlerde çalışmış 20 yaşındaki biriside 40 yaşındaki birisinden kötü durumda olabilir. O yüzden eski olduğu halde kilometresi düşük araçlar yüksek meblağlara satılabilir.
 
Sağ olun hocalarım anladım, iyi ki varsınız yav bu forumda ne kadar akıllı üyeler var❤️

Mesela 2017 model araç olupta 200.000km yapılmış araçta alınmaz çünkü yıla böldüğümüz zaman. Yılda 50.000km yapmış demek ki bu da aracı ve motoru aşırı derecede yıpratmış olur. Yani araç modeli yeni diye Km'si fazla yapılmış araçta alınmaz. Dengeli olması lazım eğer alacağınız arabanızın hem performanslı olmasını (gaza oturduğunuz zaman gümbür gümbür gitmesini istiyorsanız) hem de uzun ömürlü binmek istiyorsanız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı